Her blir Magnus Carlsen irritert på Henrik Elvestad

Under TV-opptak med Magnus Carlsen i Sjakk-OL i Baku ble programleder Henrik Elvestad litt for nærgående på verdensmesteren. Chat med Henrik Elvestad her!

Torsdag 26. januar er det premiére på den andre sesongen av «Amatørenes Mester».

I «Amatørenes mester» skal Henrik Elvestad (43) gjennom seks programmer og forsøke seg på en ny sport hver gang.

For å nå sine mål, får han hjelp av våre beste utøvere og trenere, og tilgang til det råeste utstyret som finnes. Denne sesongen blir Henrik utfordret i sjakk, klatring, skiskyting, sykkel, kickboksing og Ishockey.

Sjakk-utfordring

I første program følger Henrik, Magnus Carlsen til sjakk-OL i Baku og blir utfordret av Carlsen til å spille mot Norges beste 7-åring i sjakk, Aksel Bu Kvaløy.

– Hva var dine kunnskaper om sjakk før du tok denne utfordringen?

– Jeg har kunnet sjakkreglene fra jeg var liten, men ikke spilt noe særlig. Etter at Magnus ble stjerne og sjakk plutselig ble vist på tv så har interessen steget betraktelig. Jeg sluker jo alt som er av «sport» på tv og vet at jo mer innsikt man har, jo mer interessant er det å se på. Allikevel er sjakk det programmet der jeg har følt jeg har vært mest nybegynner før treningen har startet. Jeg føler meg fortsatt veldig som en nybegynner, forsåvidt, sier Henrik Elvestad til TV 2.

Litt for nærgående verdensmesteren i sjakk

Som en del av treningsopplegget reiser Henrik til Baku i Aserbajdsjan for å overvære verdensmesteren i sjakk. Under et av de innledende partiene blir Henrik litt for nærgående.

– Under Sjakk-OL i Aserbajdsjan ble Magnus litt irritert da du kom bort til han, hva følte du selv?

SJAKK-OL: Magnus Carlsen og Henrik Elvestad tar en peptalk i Baku, Aserbajdsjan. Foto: TV 2
SJAKK-OL: Magnus Carlsen og Henrik Elvestad tar en peptalk i Baku, Aserbajdsjan. Foto: TV 2

– Det er helt riktig observert. Jeg var usikker på hva som var vanlig på en sjakkturnering og tok sjansen. Man skal jo tross alt lage et tv-program midt oppi alt. Jeg merket imidlertid umiddelbart, noe man også ser av klippet, at dette ikke var vanlig prosedyre. Ihvertfall ikke med Magnus. Orket ikke å konfrontere han med det i ettertid. Det viste seg at han var syk og i tillegg spilte dårlig i starten av turneringen så timingen var ikke spesielt heldig. Jeg er ganske tykkhudet så det gikk fint, sier Henrik til TV 2.

Hengende i et klatretau

Henrik Elvestad er glad i store utfordringer og i forrige sesong ble møtet med den beryktede utforløypen «die Streif» i Kitzbühel en strabasiøs påkjenning.

KLATRING: Henrik Elvestad klatrer med den profesjonelle klatreren Magnus Midtbø. Foto: TV 2  
KLATRING: Henrik Elvestad klatrer med den profesjonelle klatreren Magnus Midtbø. Foto: TV 2  

Denne sesongen står også utfordringene i kø, og Henrik innrømmer at det i en alder av 43 år, blir bare tøffere og tøffere og lage programmet.

– Har denne sesongen vært mer krevende enn forrige? Mer skader?

– Jeg gikk mer eller mindre rett fra sesong 1 til sesong 2, så slitasjen har kommet smygende. Toppidrett er røft når man begynner i en alder av 43 og jeg tror kroppen tidvis har fått sjokk. Det har også vært et rimelig tett og intenst løp, hvor jeg i prinsippet ikke har hatt tid til å være skadet, men spesielt i programmet om sykkel, kickboksing og skiskyting hadde jeg problemer. Har riktignok en fysisk trener og en kiropraktor som har vært rå til å lappe meg sammen igjen når det har sett som styggest ut.

– Hva med psykiske utfordringer?

MULTITALENT: Henrik Elvestad skal spille sjakk, sykle, klatre, spille hockey og kickbokse i den nye sesongen av Amatørenes Mester. Foto: TV 2 
MULTITALENT: Henrik Elvestad skal spille sjakk, sykle, klatre, spille hockey og kickbokse i den nye sesongen av Amatørenes Mester. Foto: TV 2 

– Når det gjelder faktiske utfordringer så har muligens denne sesongen vært enda tøffere. Du hadde selvsagt Kitzbühel i fjor, men i program nr 2 kommer klatreprogrammet med Magnus Midtbø der jeg blir med til Verdon i Franrike for å klatre en storvegg på 320 m. Det var noe som krevde helt ekstremt mye av psyken. Å kjøre Mausefallet på utforski er heftig, men å henge i et klatretau i nesten et døgn med noen hundre meter under rumpa er ikke helt borte det heller, avslutter Henrik Elvestad til TV 2.

SKISKYTING: Henrik Elvestad utfordres av Emil Hegle Svendsen i skiskyting. Foto: TV 2
SKISKYTING: Henrik Elvestad utfordres av Emil Hegle Svendsen i skiskyting. Foto: TV 2

Utfordringene står i kø

I tillegg til Sjakk og klatring skal Henrik sykle Paris-Roubaix med Aleksander Kristoff og Team Katusha, det vil si amatørritt-utgaven, men den er like fullt på 170 kilometer, hvorav 50 km er på brostein. Altså drøyt Oslo - Drammen med konstant romperisting.

Han skal lære kickboksing av en verdensmester, nemlig Thea Næss, og gå kamp i Scandinavian Open mot et finsk råskinn.

Henrik har fått plass på Vålerengas ishockeylag og spiller kamp mot Stjernen og han skal lære skiskyting av Emil Hegle Svendsen, og debutere under sesongstarten for de norske skiskytterne.

Amatørenes Mester ser du på TV 2 på torsdager kl. 21.40 eller på TV 2 Sumo.