Solskjær takket nei til landslagsjobben

Ole Gunnar Solskjær blir ikke landslagstrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær blir ikke Norges nye landslagstrener.

Han har takket nei til landslagstrenerjobben. Det forteller Solskjær til TV 2 selv. Tidligere har Ståle Solbakken takket nei til jobben, mens Bob Bradley neppe har gitt NFF positive signaler.

Solskjær sier han har lovet å bli i Molde, og at han ønsker å holde ord.

– Jeg har fortalt NFF om min status. Jeg snakket med Nils Johan (Semb, red. anm.) på telefon tidligere i dag. Vi er kommet så langt i planleggingen, og jeg er veldig giret på å gjøre en god sesong her i Molde. I de samtalene jeg har hatt med Røkke, Gjelsten og klubben har jeg hele tiden sagt at jeg blir her. Da står jeg ved det. Jeg trives her og har gitt mitt ord på at jeg skal være her, sier Solskjær, som ble smigret over at NFF tok kontakt.

– Det er kjekt at NFF ville snakke med meg. Det passet ikke nå, men jeg vil gjøre det jeg kan for å bli en kandidat seinere. Klart det var vanskelig å si til Nils Johan at det ikke passet nå. Du drømmer om å lede Norge. Et sluttspill er en drøm, men før den tid skal jeg ha et sluttspill i Champions League med Molde, fortsetter han.

NFF tar avslaget til etterretning.

– Solskjær ønsker å fullføre sin jobb i Molde. Det tar vi til etterretning. NFF sendte et brev til Molde for å be om tillatelse til å samtale med Ole Gunnar. Vi kom ikke så langt som til samtale med dagens avklaring. Ansettelsesutvalget er i samtaler med flere kandidater, og vi har ennå ikke kommet dit at noen er blitt tilbudt jobben. Utover det ønsker vi ikke å kommentere ansettelsesprosessen, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF.

Lanserer Ingebrigtsen som ny landslagssjef
Han tror NFF vil finne en god kandidat til slutt.

– Det var kjekt at jeg var en på deres liste, men de har sikkert noen andre på listen sin også. Det er gode kandidater som sikkert vil ha jobben. Nils Johan og forbundsstyret har nok kontroll på det, sier han.

Solskjær selv lanserer Kåre Ingebrigtsen som en potensiell kandidat.

– Hvis man vinner «the double» to år på rad bør man være en god kandidat. Det er en oppe i Trøndelag som jeg synes har gjort en god jobb, sier Solskjær.

Molde-ledelsen er glade for at Solskjær blir i klubben.

– Jeg har vært trygg på at han skal være trener i Molde Fotballklubb i lang tid fremover. Det fikk vi en klar bekreftelse på også i dag. Vi har hatt tett dialog med Ole Gunnar og har hatt det hele veien, og vi har lagt planer og gjort oss klar for ny sesong. Han har vært klar overfor meg at han er veldig motivert til å jobbe med Molde, sier MFK-direktør Øystein Neerland.

Han mener det er en fjær i hatten for Solskjær at NFF tok kontakt.

– Det er stort for oss når landslaget spør oss om å få treneren vår, så det er klart vi på respondere positivt på det. Honnør til Ole Gunnar som får en slik forespørsel. Jeg er helt sikker på at han ville gjort en god jobb, men jeg er også sikker på at han vil gjøre en god jobb for Molde og det er det som er viktig for oss.

For en drøy uke siden takket Ståle Solbakken nei til videre forhandlinger med Norges Fotballforbund om å ta over det norske landslaget.

Også Bob Bradley har også vært i samtaler med toppfotballsjef Nils Johan Semb, men uten at det foreløpig har endt med det fotballpresident Terje Svendsen kaller realitetsdiskusjoner. Mye tyder på at Bradley heller ikke blir Norges nye sjef.

Nede på fjerdevalget
Det betyr at tre av tre kandidater så langt har takket nei til jobben.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener NFF ikke akkurat er i en drømmeposisjon nå.

– Det er vanskelig å vite hva NFF gjør når de også får nei fra Solskjær. De har fått nei fra Solbakken, og de har nok ikke fått signalene de ønsket fra Bradley. Nå er de nede på fjerdevalget, da er du langt nede på listen. Det vet også de kandidatene som nå blir kontaktet. De vet at de er langt nede på listen, sier Mathisen.

– Nå har Solbakken takket nei, Solskjær har takket nei, Bradley har kanskje også takket nei kan det virke som. Hva gjør NFF nå? Skal de se på nummer fire og fem på listen? Da vil disse kandidatene vite godt at de langt fra var førstevalget. Nå har gutta på Ullevaal en stor utfordring, fortsetter Mathisen.

Han mener potensielle kandidater ser store svakheter i det norske mannskapet.

– En norsk landslagsjobb er interessant for mange, men samtidig tror jeg at flere evner å se at mannskapet ikke er fantastisk godt. Derfor er det vanskelig å få til resultatene det er forventninger om. Det er kanskje noen trenere som ser at de ikke vil få det til, at råmaterialet ikke er godt nok, fortsetter Mathisen.