MAMMAGUTTENS JUBELBRØL: Denis Istomin feirer seieren mot Novak Djokovic. REUTERS/Issei Kato TPX IMAGES OF THE DAY
MAMMAGUTTENS JUBELBRØL: Denis Istomin feirer seieren mot Novak Djokovic. REUTERS/Issei Kato TPX IMAGES OF THE DAY Foto: Issei Kato

Fikk beskjed om at han aldri kunne spille tennis igjen – i dag slo han ut Djokovic

Mammagutt fra Usbekistan slo ut verdenstoer Novak Djokovic i Australian Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2001 fikk Denis Istomin (30) beskjed om at han aldri kunne holde i en tennis-racket igjen etter en bilulykke.

I to år måtte han holde seg unna tennisbanen, før han gjorde comeback i april 2003.

I dag slo han ut verdenstoer Novak Djokovic i Australian Open etter fem intense sett. Istomin fikk delta i turneringen takket være et frikort og er ranket som nummer 117 i verden.

Takket moren
Med settsifrene 7-6, 5-7, 2-6, 7-6, 6-4 kunne Istomin juble for avansement til tredje runde. Det er imponerende, spesielt siden Djokovic har vunnet Australian Open seks ganger tidligere. Djokovic har heller aldri tapt en Grand Slam-kamp mot en spiller utenfor topp 100 på verdensrankingen.

– Jeg synes synd på Novak. Jeg spilte utrolig godt i dag. Jeg vil takke teamet rundt meg og moren min, sier Istomin etter kampen.

Liker å bli kalt mammagutt
Moren betyr svært mye for Istomin. Hun er, uvanlig nok, treneren til 30-åringen. Istomin har tidligere sagt at han slett ikke har noe imot å bli kalt en mammagutt. På reiser hender det ofte at de to deler rom for å spare penger.

– Det er ok. Vi er i familie. Det betyr at jeg ikke kan ta med meg jenter til rommet, men siden jeg har en kjæreste hjemme er ikke det noe problem, har Istomin tidligere sagt til The Independent.

Istomin takket tilskuerne for støtten underveis i kampen.

– Dere var helt utrolige. Det er så mange følelser i meg nå, men takk for at dere kom for å se på, sier vinneren.

– Dette er den største seieren i karrieren min. Nå føler jeg at jeg kan spille mot disse gutta og være på nivå med dem, fortsetter Istomin.