Levende begravd: Frykter 30 personer er døde etter snøskred i Italia

Et voldsomt snøskred har knust et hotell i Italia, og så mange som 30 mennesker fryktes å ha blitt begravet levende i snømassene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snøskredet traff et hotell ved fjellet Gran Sasso i Abruzzoregionen i Italia, melder BBC.

Skjedde onsdag

Opptil 30 personer kan ha mistet livet etter at snøskredet traff det tre etasjer høye hotellet.

– Rundt 30 personer er savnet, og det er snakk om både gjester og ansatte ved hotellet, sier sjef for Sivilforsvaret i Italia, Fabrizio Curcio, skriver Reuters.

BBC skriver at snøskredet trolig ble utløst av fire jordskjelv som rammet Italia onsdag.

Men at det var først tidlig torsdag morgen, i 04-tiden, at redningsmannskapene endelig kom frem til ulykkesstedet. Sky News skriver at de første som ankom ulykkesstedet kom til stedet på ski.

– Det er et stort snøskred. Vi har ropt høyt etter folk, men vi har ikke fått noe svar, sier redningsmannskap til Rai.it.

Hotellet skal ligge svært utilgjengelig til for nødetatene, og store snømengder og storm har gjort det ekstra utfordrende å komme frem. Veiene til hotellet skal ha vært blokkert i timene etter skredet, og det har vært store problemer med å komme til med ambulanser.

De siste dagene skal det ha kommet nærmere fem meter snø i det skredutsatte området.

KNUST: Dette bildet viser innsiden av Hotel Rigopiano etter at snøskredet traff onsdag kveld. (Italian Finance Police via AP)
KNUST: Dette bildet viser innsiden av Hotel Rigopiano etter at snøskredet traff onsdag kveld. (Italian Finance Police via AP)

Det var 20 registrerte gjester ved hotellet, skriver Rai.it, men det er også kommet meldinger om at så mange som 30 personer kan ha mistet livet i snøskredet.

Flere italienske medier melder at det var barn blant gjestene på hotellet.

Dette er så langt ikke bekreftet fra offisielt hold.

BEGRAVET: Et luftfoto fra Sivilforsvaret i Italia viser hvordan Hotel Rigopiano i den lille landsbyen Farindola, er begravet i snømengdene.
BEGRAVET: Et luftfoto fra Sivilforsvaret i Italia viser hvordan Hotel Rigopiano i den lille landsbyen Farindola, er begravet i snømengdene. Foto:  Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

– Det er mange døde, sier Antonio Crocetta i en alpin redningsgruppe som har prøvd å ta seg fram til hotellet.

Det er foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn, opplyser Utenriksdepartementet.

– Den norske ambassaden i Italia følger opp saken og skal jobbe videre med lokale myndigheter, opplyser Utenriksdepartementets pressevakt til NTB.

Minst to overlevende

Snøskredet skal ha flyttet bygningen opp mot ti meter. Taket på hotellet skal ha kollapset, og deler av bygningene begravet i snømassene.

Bilder fra området viser enorme snømengder, og Sivilforsvaret er koblet inn for å bistå i redningsarbeidet.

Redningsmannskaper graver i snømengdene som traff hotellet.
Redningsmannskaper graver i snømengdene som traff hotellet. Foto: HANDOUT

SkyTG24 melder at flere personer skal ha blitt funnet omkommet inne i hotellbygningen.

To gjester ved hotellet meldte fra om snøskredet ved å sende tekstmelding. «Hjelp, hjelp, vi dør av kulde» skrev de. De to skal ha oppholdt seg i en bil på parkeringsplassen utenfor hotellet.

De to skal nå være fraktet i sikkerhet. Det er fortsatt uklart hvor mange personer som er savnet.

Det var lokale innbyggere i Farindola som meldte fra om snøskredet.

UTILGJENGELIG: Redningsmannskap har hatt store problemer med å komme frem til hotellet, og har måttet ta i bruk helikoptre.
UTILGJENGELIG: Redningsmannskap har hatt store problemer med å komme frem til hotellet, og har måttet ta i bruk helikoptre. Foto: Handout
REDNINGSMANNSKAP: Redningsmannskaper forsøker å ta seg frem til skredområde natt til torsdag.  (Italian Finance Police via AP)
REDNINGSMANNSKAP: Redningsmannskaper forsøker å ta seg frem til skredområde natt til torsdag.  (Italian Finance Police via AP)