«YOU OUGHTA KNOW»: Alanis Morisette i glansdagene i 2010, lykkelig uvitende om managerens pengeunderslag.
 «YOU OUGHTA KNOW»: Alanis Morisette i glansdagene i 2010, lykkelig uvitende om managerens pengeunderslag. Foto: Mark Ralston

Alanis Morisette loppet for over 40 millioner

Manageren som skulle beskytte hennes interesser, svindlet henne i stor stil.

Rockestjernen Alanis Morisette har holdt en relativt lav profil de siste årene, etter mega-suksessen på 90-tallet.

Nå er imidlertid musikeren bak superhiter som Ironic og You Oughta Know på ny i medias søkelys, men grunnen skulle hun nok vært foruten.

Innrømmer forholdet

Hennes tidligere dypt betrodde manager, Jonathan Schwartz, er nemlig siktet for å ha stjålet over 4,7 millioner dollar av sparepengene hennes – noe som tilsvarer drøyt 40 millioner norske kroner, melder AFP. Pengeunderslaget skal ha skjedd mellom 2010 og 2014.

Det ble imidlertid ikke oppdaget før i 2016, og i mars i fjor ga Morisette manageren sparken. I mai varslet hun søksmål og hevdet at han totalt har kostet henne så mye som 15 millioner dollar gjennom underslag og dårlig økonomistyring.

Manageren har nå innrømmet at har skitt på hendene, og at han har lurt til seg de 40 millionene.

Han har også innrømmet å ha lurt til seg ytterligere 1,7 millioner dollar fra en annen kjent person og en ikke navngitt idrettsstjerne.

«Ironic»

Assisterende FBI-direktør i Los Angeles, Deirdre Fike, mener det er en trist ironi over at det er hennes egen manageren som har lurt henne.

– Mr Schwartz ble engasjert for å beskytte de økonomiske interessene til sine klienter, men misbrukte i stedet millioner for å berike seg selv, sier han i en uttalelse

Det er ventet at Schwartz formelt vil levere inn sine svindel-tilståelser 1. februar. Strafferammen er egentlig 23 års fengsel, men det at han legger alle kortene på bordet gjør at han risikerer en straff på mellom to og seks år.