Sagan parkert av australsk supertalent i spurten

Vegard Stake Laengen i brudd da Caleb Ewan tok sin andre etappeseier i årets Tour Down Under. – Han lever opp til forventningene, sier nordmannen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre etapper. Tre australske triumfer.

Natt til torsdag var Caleb Ewan (22) et knepp sterkere enn konkurrentene på etappen til Victor Harbour.

Råsterk i spurten – igjen
Til tross for at spurttalentet lå litt langt bak da hovedfeltet slanget seg gjennom den siste svingen, viste han prov på taktisk evner og en rå spurt. Ewan vant to sykkellengder foran Niccolo Bonifazio.

Se spurten i videovinduet øverst på siden!

Nordmann i brudd
Vegard Stake Laengen markerte seg på den tredje etappen i rittet som én av fire ryttere i bruddet. Den kjøresterke nordmannen var sistemann til å bli hentet inn av hovedfeltet om lag fem kilometer før mål.

– Hadde en mulighet i dag til å prøve brudd. Ellers er jeg her for å hjelpe Diego Ulissi og Ben Swift. Så da var det bare å benytte sjansen. Bra bein og ikke altfor høy fart i bruddet synes jeg, så da bestemte jeg meg for å gå solo ut på neste siste runden. Dessverre holdt det ikke inn denne gangen heller, sier Stake Laengen til TV 2.

 Her blir Stake Laengen hentet av hovedfeltet

Tour Down Under er nordmannens første ritt med sitt nye lag UAE Abu Dhabi, som fikk på plass hovedsponsor i tolvte time like før jul. Usikkerheten er lagt til side, uten at Stake Laengen har bekymret seg for mye i tiden etter at han forlot IAM-laget etter forrige sesong.

– Det har vært bra de første dagene. Føler egentlig ikke at det er så mye nytt egentlig. Jeg var på samling i november. Det var kun drakter som ble forsinket og nytt design. Jeg synes lagledelsen har løst det bra, sier Stake Laengen.

– Ewan er imponerende
Stake Laengen er imponert over det den lille raketten fra Australia har vist i sesongens første World Tour-ritt.

– Ewan er imponerende. Han lever opp til forventningene og presset han har på hjemmebane, sier Stake Laengen.

Selv innrømmer Ewan, som nå vunnet to etapper av årets Tour Down Under, at det var langt fra enkelt.

– Det var hektisk på slutten, og jeg trodde jeg lå for langt bak i den siste svingen. Men heldigvis kom jeg meg frem til spurten og hadde en god innspurt til mål, sier Ewan.

Spurtetappen skapte ingen endringer i sammendraget, og dermed er fremdeles Richie Porte leder av rittet. Men bak ham kan det komme til å skje endringer de kommende dagene.

Nummer to i rittet, Gorka Izagirre, veltet og ble filmet tydelig forslått og oppskrapt på den ene skulderen.

Sven Erik Bystrøm og Odd Christian Eiking markerte seg ikke på etappen og kom i mål med hovedfeltet.

Husk at du kan se Tour Down Under på TV 2 Sportskanalen og Sumo hver natt denne uken!