DÅRLIG VÆR: På E6 over Saltfjellet det kolonnekjøring torsdag morgen. 
DÅRLIG VÆR: På E6 over Saltfjellet det kolonnekjøring torsdag morgen.  Foto: Webkamera/Statens vegvesen

Uvær i nord fører til kolonnekjøring og ferjestans

E6 over Saltfjellet er stengt for trafikk torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

E6 over Saltfjellet er stengt, og ferjer ligger til kai i påvente av at stormen skal gi seg. Det er glatte veier og vanskelige kjøreforhold på enn rekke strekninger nord i landet.

E6 over Saltfjellet og var stengt i noen timer natt til torsdag på grunn av uværet. Etter å ha vært åpnet for kolonnekjøring på strekningen noen timer torsdag morgen, varslet Vegvesenet at veien igjen var stengt på ubestemt tid.

Flere andre fjelloverganger i Nord-Norge har fått merke været, blant annet Beiarfjellet, hvor det også er kolonnekjøring inntil værforholdene tillater ordinær ferdsel.

Trafikalt er det først og fremst Nordland som er rammet av uværet, selv om det på enkelte strekninger i Troms meldes om kraftig snøfall, isete veier og vanskelige kjøreforhold. I Finnmark ble det ut over torsdagen varslet om stadig flere veistrekninger som måtte stenges på grunn av is, vind og dårlig vær eller kun åpnes for kolonnekjøring – blant annet fylkesvei 98 over Ifjordfjellet.

E10 er stengt ved Bjørnfjell, mens E69 er stengt mellom Skarsvåg og Nordkapp, opplyser Statens vegvesen. Det er snø- og isdekke og kraftig vind en rekke andre steder.

E12 ved Umbukta i Nordland, samt riksvei 73 over Krutfjellet er stengt på ubestemt tid på grunn av uværet. Det samme gjelder strekningen Jakobsbakken-Sandnes i Fauske kommune. (©NTB)