SAVNET: Birna Brjánsdóttur ble sist sett i morgentimene lørdag.
SAVNET: Birna Brjánsdóttur ble sist sett i morgentimene lørdag. Foto: Politiet i Reykjavik

stor leteaksjon på island:

Birna (20) har vært sporløst forsvunnet i fem dager

Politiet har pågrepet tre personer på en båt utenfor Island, etter at en 20 år gammel kvinne har vært savnet i fem dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Island har det de siste dagene foregått en stor leteaksjon etter 20 år gamle Birna Brjánsdóttur, som har vært savnet i fem dager.

Den unge kvinnen ble sist sett lørdag morgen ved 05-tiden i Reykjavik sentrum, ifølge politiet.

Overvåkingsbilder viser 20-åringen gå nedover byens hovedgate etter å ha forlatt en nattklubb. Deretter har politiet sporet mobiltelefonen hennes til en liten by utenfor hovedstaden. Her ble mobilen slått av, og sporene slutter.

Tre menn pågrepet

Onsdag ble tre menn pågrepet av politiet i forbindelse med saken, ifølge den islandske avisen Visir. Politiet pågrep de mennene på et grønlandsk fiskefartøy, rundt 90 mil sørvest for Island.

Spesialstyrker hentet de mennene med helikopter, før de tok over kontrollen av skipet og seilte det tilbake til Island.

Politiet mener mennene har informasjon om 20-åringens forsvinning. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk, og mennene vil bli avhørt i løpet av torsdagen.

– Vi kommer nærmere løsningen, sa etterforskningsleder Grim Grímsson ifølge avisen, og understreket at det ikke var tegn til at Birna hadde vært om bord i båten.

Ifølge IceNews skal en av mennene ha hatt kontakt med Birna på Tinder samme kveld som hun forsvant.

Fant sko

Politiet har også funnet noen sko i området der Birna sist ble sett. Skoene var av typen Dr. Martens, og skal ifølge DV ha samme størrelse som 20-åringen bruker.

– Dette er det eneste sporet vi har. Skoene undersøkes av politiet. Vi kan ikke bekrefte noe, sier Thorsteinn Gunarsson i politiet til avisen.

På Facebook skriver politiet at de har mottatt mange tips i saken. De har også publisert bilder fra overvåkingskameraer som viser Birnas sist kjente bevegelser, samt etterlyst en rød Kia-bil som knyttes til forsvinningen.