Twitter gikk bananas da Lucas (!) ble matchvinner for Liverpool

– Sist Lucas scoret gikk lagkameraten på barneskolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Plymouth-Liverpool 0-1

Liverpool tok seg oppskriftsmessig videre til 4. runde i FA-cupen i returoppgjøret borte mot Plymouth onsdag kveld.

Som ti dager tidligere var det mange høye draktnumre på Liverpool-ryggene, men denne gangen valgte Liverpool-manager Jürgen Klopp å gardere seg angrepsstjernene Daniel Sturridge og Philippe Coutinho fra start.

Coutinho var tilbake for Liverpool etter ankelskaden som har holdt ham ute siden siden november.

Før oppgjøret hadde brasilianeren kun et halvtimes innhopp mot Manchester United tre dager tidligere.

Det betalte seg med scoring, men scoringen kom fra minst ventet hold. En corner fra den brasilianske ballkunstneren fant hodet til landsmann Lucas Leiva, som ikke hadde kjent på følelsen av å score mål siden 16. september 2010.

– Det er et aldri så lite sjokk. 2317 dager siden forrige gang for den rutinerte brasilianeren. Han skjønner det ikke selv en gang!, utbrøt TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller.

Den mildt sagt sjeldne begivenheten gikk heller ikke upåaktet hen i sosiale medier. På Twitter gikk det sport i å overgå hverandre med bisarre analogier.

– Lucas Leiva har scoret sitt første mål siden Ben Woodburn gikk ut av barneskolen, skrev brukeren @sefendo.

– Storbritannia forlater EU, sjokk. Donald Trump blir amerikansk president, utrolig. Lucas Leiva scorer for Liverpool? Mest sannsynlig..., skrev supportermagasinet Kop Magazine på sin profil.

Empire of The Kop la på sin side ut bilde av en Nokia 3310 og spøkte med at dette var telefonen Lucas hadde sist han tegnet seg på scoringslisten.

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad kastet seg også på og publiserte et bilde av Woodburn som barn.

Verdig markering

Flere scoringer ble det ikke før hvilen, men publikum på Home Park hadde likevel mer å klappe for. I kampens 25. minutt reiste hele stadion seg i ett minutts stående applaus for den 25 år gamle utviklingshemmede Plymouth-supporteren Daniel May, som døde mens hans far var på Anfield under lagenes første møte.

Et kvarter før full tid var Lucas' festaften imidlertid millimetere fra å ryke. Vertenes Sonny Bradley raget høyest på et frispark og serverte Jack Jervis som kastet seg rundt og og sendte ballen i stolpen med et kunststykke av en avslutning.

Straffebom av Origi

Gjestene virket rystet, men til tross for iherdig innsats fra de grønne og hvite klarte Klopps mannskap å ri inn en knepen 1-0-seier mot laget fra nivå fire i engelsk fotball. Fem minutter før full tid kunne Origi roet nervene da Graham Scott pekte på straffemerket, men belgierens forsøk var alt annet enn godt og Luke McCormick fikk en enkel jobb med å holde den svake avslutningen.

I den 4. runden venter tøffere motstand når Championship-laget Wolverhampton gjester Anfield til tidligkamp lørdag 28. januar. Paul Lamberts menn har allerede vist at de kan måle seg mot Premier League-motstand denne sesongen da Stoke ble slått 2-0 på Britannia Stadium.

Newcastle videre

Rafael Benitez og Newcastle er også klare for 4. runde i FA-cupen etter at Birmingham ble slått 3-1 i onsdagens omkamp. Matt Ritchie sendte hjemmelaget i ledelsen på straffespark etter kun ti minutters spill, og Yoan Gouffran doblet ledelsen like mange minutter før pause.

David Cotterill tente håpet hos gjestene med sin redusering til 1-2, men nærmere kom ikke Birmingham avansement. I stedet gjorde Matt Ritchie sitt andre mål for dagen og punkterte kampen for vertene på tampen.

Newcastle, som kjemper for opprykk til Premier League, møter Oxford i 4. runde.

Southampton måtte på sin side slite for å slå Norwich i onsdagens omkamp, men Shane Longs scoring på overtid sikret avansementet for mannskapet til Claude Puel. I neste runde venter Arsenal.

Slik startet lagene:

Plymouth: McCormick - Threlkfeld, Songo'o, Bradley, Purrington - Jervis, Carey, Fox, Donaldson, Slew - Garita.

Liverpool: Karius - Alexander - Arnold, Gómez, Lucas, Moreno - Ejaria, Stewart, Woodburn - Coutinho, Sturridge, Origi.