Molde bekrefter Solskjær-dialog med NFF: – Betyr trolig at Bradley takket nei

Ole Gunnar Solskjær skal være NFFs norske favoritt til landslagstrenerjobben. Molde bekrefter at NFF er i samtaler med treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moldes manager Ole Gunnar Solskjær seiler plutselig opp som den heteste kandidaten til å bli Norges nye landslagstrener.

Ifølge Dagbladet skal Solskjær være NFFs norske favoritt til å erstatte Per-Mathias Høgmo.

Molde bekrefter NFF-samtaler med Solskjær
– I Solskjærs kontrakt med Molde FK står det svart på hvitt at han kan si ja til Norge om muligheten skulle by seg, skriver avisen.

Molde-direktør Øystein Neerland bekrefter overfor Rbnett at NFF er i samtaler med Solskjær om landslagsjobben.

– Det som er fakta er at vi har fått en henvendelse fra NFF der de har bedt om tillatelse til å snakke med Ole Gunnar. Det har vi sagt ja til, sier Neerland til Rbnett.

Overfor TV 2 Sporten utdyper Neerland at Molde ble oppringt av NFF for noen dager siden.

– Det jeg kan si er at vi for noen få dager siden fikk en henvendelse fra NFF der de ønsket å komme i dialog med Solskjær. Vi kunne bekrefte overfor NFF at det var ok, sier Molde-direktøren, før han legger til:

– Samtidig føler vi oss veldig trygge på at Solskjær fortsetter i Molde noen år fremover, sier han.

– Fikk du inntrykket av at Solskjær var NFFs førstevalg?

– Det har jeg ikke spurt Terje Svendsen om. De ønsket som sagt en samtale med ham, og det var vi positive til. Men igjen, vi føler oss trygge på at Solskjær fortsetter i Molde, svarer han.

– Virker Solskjær selv sugen på jobben som landslagstrener?

– Nei, vi har har snakket om dette og det er ikke noe som tyder på at det er riktig timing for Solskjær nå, konstaterer han.

– Hva tror du utfallet av Solskjærs samtaler med NFF blir?

– Jeg kjenner ikke til NFFs prosesser. Det jeg vet om den prosessen er den informasjonen jeg får av media, så det er umulig å svare på, konstaterer han.

Bradley ute av dansen?
Samtidig skal Bob Bradley være mer fristet av en trenerjobb i Los Angeles FC enn å overta Norge. Bradley uttalte til fotballmagasinet FourFourTwo onsdag at han er lysten på å vende tilbake som klubbtrener.

Men etter det TV 2 Sporten erfarer har amerikaneren ikke sagt endelig nei til NFF.

– Jeg hadde gode samtaler med folkene i Norge, og nå ser de etter andre alternativ for å finne den best mulige løsningen. Så vi får bare se hva som skjer. Vi hadde noen gode diskusjoner, men jeg håper å komme i dialog med noen klubber også fordi jeg virkelig ønsker å vende tilbake til klubbfotballen hvor du er involvert hver dag, sier Bradley til FourFourTwo.

Dersom Bradley imidlertid kaster seg ut av dansen skal NFF skal ha bestemt seg for å gå «all in» på Solskjær.

– Det betyr at Ole Gunnar Solskjær fort kan være Norges neste trener allerede over helga, slår Dagbladet fast.

Overrasket TV 2-ekspert
TV 2-ekspert Jesper Mathisen innrømmer at han er overrasket over opplysningene som hevder at Solskjær nå seiler opp som den heteste kandidaten til landslagsjobben.

– Solskjær er jo et navn som er blitt nevnt tidligere, men jeg har jo tidligere lest en artikkel der Molde utelukket det, poengterer Mathisen overfor TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Men om NFF likevel har bestemt seg for å gå for Solskjær så har han vel aldri vært et førstevalg slik jeg har forstått det. Det betyr at NFF trolig ikke har bare har fått nei fra Ståle Solbakken, men også Bob Bradley, sier han.

– Trenerkarrieren til Solskjær har falmet
Mathisen er ikke særlig imponert over det Solskjær har prestert som trener de siste årene.

– I sin første periode i Molde var han imponerende, men det han gjorde i Cardiff og nå i sin andre periode i Molde er det ingen som har vært imponert over, sier han.

Eksperten tror imidlertid at Solskjær selv ønsker å overta Norge.

– Han er nok ekstremt sugen på å slå tilbake som trener. Han kjenner mange av landslagsspillerne fra sin tid i Molde, og han kjenner godt til norsk fotball. Men de siste årene kan Solskjær ikke akkurat vise til den sterkeste CV’n, og for meg så har trenerkarrieren hans falmet litt de siste årene, oppsummerer Jesper Mathisen.