LIMBO: Liverpool vet fortsatt ikke om de kan bruke Joel Matip eller ikke.
LIMBO: Liverpool vet fortsatt ikke om de kan bruke Joel Matip eller ikke. Foto: Geoff Caddick

Liverpool tør ikke la Matip spille i kveld

Midtstopperen kan kanskje være tilbake til helgens Premier League-runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Plymouth-Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 20.45!

Joel Matip var opprinnelig med i Liverpools kamptropp mot Manchester United forrige helg, men måtte stå over kampen.

Grunnen var at Liverpool ikke hadde fått klarhet i om spilleren var spilleberettiget til kampen.

Kan være klar til helgen
FIFA har bedt Liverpool om å få tillatelse fra det kamerunske landslaget hvis Joel Matip skal spille klubbfotball mens Afrika-mesterskapet pågår, selv om stopperen i fjor ga beskjed om at han ikke vil spille mer for Kamerun.

Tirsdag sa FIFA i en uttalelse til AFP at Liverpool må følge gjeldende regler, og at et brudd på disse vil bli etterforsket. På fredag tar FIFA stilling til om de skal åpne etterforskning av saken.

Derfor tør ikke Liverpool å inkludere Matip i kveldens FA-cuptropp mot Plymouth. Sannsynligvis vil Matip være spilleklar til helgens Premier League-oppgjør mot Swansea.

– Vi har hatt flere samtaler de siste dagene og ukene. Selvfølgelig trenger jeg råd. Jeg er ikke en advokat, har manager Jürgen Klopp sagt om saken.

Vil bruke flere etablerte spillere
I kveld er det returkamp mot Plymouth i FA-cupen. For ti dager siden spilte de to lagene 0-0 på Anfield. Da stilte Klopp med en rekke unge spillere i startelleveren. Det fikk Klopp kritikk for.

– Jeg fikk høre mye etter den første kampen, men jeg har respekt for det Plymouth viste. De leverte en svært konsentrert defensiv forestilling. Honnør til dem, sier Klopp til The Telegraph.

Sannsynligvis vil de etablerte stjernene Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Lucas Leiva få spilletid i kveldens kamp.

– Vi kan ikke bare vente på kontringene. Det er muligheter for å sette opp tempoet i kampen, og da vil den bli annerledes. Vi må gjøre som vi gjorde mot Manchester United. Da roet vi ned atmosfæren med måten vi spilte på, sier Klopp.