Landslagssjefen vil ikke kommentere Northugs hårete VM-mål

Petter Northug er tilbake på startstreken kommende helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug ga fra seg det første livstegnet på lang tid tirsdag kveld da han i et intervju med egen tv-kanal, tvsporten.no, beroliget de som er bekymret for det forestående VM-et i Lahti i februar.

Går renn til helgen
I klassisk stil forklarte Northug at formen er stigende, at han har ambisjoner om å delta i alt utenom kombinert og hopp i VM, at målet er et individuelt gull og at han ikke har bestemt seg for om han skal slå Sergej Ustjugov underveis eller på oppløpet i VM-stafetten.

TV 2 forsøkte å få kontakt med landslagssjef Vidar Løfshus onsdag formiddag for en kommentar til Northugs friske og offensive VM-utspill, men fikk besked om at han ikke ville si noe.

– Nei, han ønsker ikke å kommentere denne saken nå, skriver presseansvarlig Gro Eide i en SMS til TV 2.

Som regjerende mester på både sprint og 50-kilometeren får Northug automatisk startnummer til de samme øvelsene under mesterskapet i Lahti. Men det hersker fremdeles usikkert rundt om Northug blir tatt ut til øvrige konkurransene.

Overfor TV 2 letter landslagstrener Tor-Arne Hetland noe mer på sløret og kan fortelle at Northug kommer til å gå både Norgescup på Sjusjøen og Uglarennet kommende helg.

– Petter går sprint og 50km i VM. Vi får flere svar på hvordan Petter responderer på trening etter helgen når han går NC (Norges Cup) og Uglarennet, skriver landslagstrener Tor-Arne Hetland til TV 2 i en SMS.

Lørdag er det 15 kilometer fri teknikk på Sjusjøen. Uglarennet er klassisk stil over samme distanse.

Åpner for verdenscup før VM
Selv om Northug er tilbake på startstreken allerde til helgen, er det uvisst om man får se VM-kongen fra Falun i 2014 i verdenscupen før Lahti-VM.

– Jeg trener mye og bra, og jeg har god kontroll på det jeg gjør. Jeg gleder meg til å gå konkurranser igjen snart, og så får vi se hvordan det går. Men alt man gjør nå dreier seg om VM, sier Northug.

– Jeg må først komme meg ned fra høyden, kjøre noen hardøkter og kjenne hvordan det føles. Etter hvert kan det hende døren åpner seg og man får et par world cup-renn før VM, men det er ikke noe jeg stresser med. For min del handler det om å få gjort jobben og være klar på startstreken i VM, sier Northug.

Se hele intervjuet med Northug i videovinduet øverst på siden!

Northug har ikke deltatt i konkurranse siden verdenscuprennene på Lillehammer i starten av desember. Nå er Mosvik-ekspressen tilbake i full trening i høyden i Sveits. Det hadde ikke Northug gjort dersom ting ikke var på stell, tror Mads Kaggestad.

– Northug er mentalt helt eksepsjonelt sterk. Jeg tror veldig på at det er vinn eller forsvinn for hans del. Nå gjør han det han mener som skal til for å gjøre gull i VM, sa Kaggestad mandag.

– Jeg hadde nok ikke reist opp dit (til høyden) om jeg var usikker på formen. Det er noe med å investere mye tid og være borte. Reising koster og det er en tøffere belastning i høyden. Jeg ville vært helt sikker før jeg reiste opp i høyden.