Kvinnen  bestemte seg for å flytte bilen inne på bensinstasjonen. Senere ble hun påtruffet av politiet som fattet mistanke. Illustrasjonsfoto: Scanpix. 
Kvinnen  bestemte seg for å flytte bilen inne på bensinstasjonen. Senere ble hun påtruffet av politiet som fattet mistanke. Illustrasjonsfoto: Scanpix. 

Kjørte ti meter  – endte med bot, fengsel og inndratt førerkort

Satte seg bak rattet utenfor bensinstasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 1,4 i promille er det ikke lurt å sette seg bak rattet selv om kjøreturen bare er på rundt ti meter. Det har en kvinne i slutten av 20-årene fått erfare, skriver Glåmdalen.

Nylig ble hun dømt til 18 dagers ubetinget fengsel og til å betale en bot på 10.000 kroner for den ulovlige kjøreturen – i tillegg til at førerkortet blir beslaglagt i halvannet år.

Det var tidlig om morgenen søndag 19. juni at kjøreturen fant sted.

Ifølge hennes egen forklaring i Glåmdal tingrett hadde hun vært passasjer i den aktuelle bilen fra hjemmet sitt og til bensinstasjonen, der hun etter hvert satte seg bak rattet. Hun bestemte seg nemlig for selv å flytte bilen fra bensinpumpa og bort til en hekk.

Senere ble hun påtruffet av politiet på parkeringsområdet. Både til politiet og i retten har hun innrømmet kjøringen, men erklærte seg bare delvis skyldig.

Promille på 1,4

I tillegg har hun forklart at hun kvelden før drakk minst fem bokser med sterkøl, og hadde følgelig ingen innvendinger mot analyseresultatet som viste at hun hadde en promille på 1,4 da prøven ble tatt.

I dommen henvises det til lignende saker i norsk rett, hvor selv et par meter uaktsom kjøring ansees som en overtredelse av lovens bestemmelse.

I formildende retning ble det pekt på kvinnens tilståelse, og retten legger i begrenset grad vekt på at kjøringen fant sted inne på en parkeringsplass – og over en kort lengde.

Fengselsstraffen var i tråd med aktors påstand, men aktors forslag til bot ble plusset på med 2000 kroner.

Du kan lese mer om bil og trafikk på glomdalen.no – her:

LES OGSÅ: De kan fyllekjøre i Norge - og kjøre lovlig videre i Sverige