Mike Dean degradert til Championship

Får en pause fra rampelyset etter voldsom kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Premier League-dommer Mike Dean har vært i hardt vær den siste tiden. Nå har dommerforeningen i samråd med Dean bestemt at han skal få en liten pause fra rampelyset.

Dean dømmer derfor Barnsley-Leeds til helgen. Det skriver The Telegraph.

Det er uvanlig at dommere frivillig beveger seg nedover i hierarkiet, men Dean har samtykket i degraderingen.

Dean (48) ble den store snakkisen etter Manchester Uniteds 2-0-seier over West Ham. i begynnelsen av januar. Pipeblåseren ble slaktet i britisk presse, på sosiale medier og i sofakroker verden over for utvisningen av Sofiane Feghouli. Dean gjorde også feil da han lot en offsideplassert Zlatan Ibrahimovic få godtkjent sin 2-0-scoring.

I Merseyside-derbyet var Ross Barkley heldig som unnslapp rødt kort etter en stygg takling på Jordan Henderson. Også da var Dean dommer.

– Han er på topp tre i Premier League, men det er når han treffer på avgjørelsene. Han har vært bedre før enn i de siste par sesongene, sier tidligere toppdommer i Tippeligaen Per Ivar Staberg.

Dean har en høy stjerne blant dommer-sjefene i England. Av 17 dommere blir Dean sett på som en av svært få som kan håndtere storkampene i Premier League.

Staberg liker Dean, men innrømmer at det også kan bli litt for mye av det gode.

– Han viser at han har «passion» for spillet. Det er bra, men det tipper kanskje over noen ganger med at han stjeler hovedrollen. Du kan si at du har sterke personligheter hos de beste dommerne. Clattenburg er heller ikke fremmed for å oppsøke rampelyset. Det er en hårfin balansegang, men det må ikke være noen tvil om hvem som skal spille hovedrollen. Det er de 22 spillerne. Dommeren skal være en usynlig kampleder med karisma. Det klarer han noen ganger. Når dommeren spiller hovedrollen, er det som regel med klovnekostyme, sier Staberg.