Opel har store ambisjoner for 2017. Hele sju nye modeller er på vei. Nå har de sluppet bilder og informasjon om sine nye crossover: Crossland X. 
Opel har store ambisjoner for 2017. Hele sju nye modeller er på vei. Nå har de sluppet bilder og informasjon om sine nye crossover: Crossland X. 

Med denne skal de stjele nye kunder

Lokker med klasseledende plass og mye utstyr.

Opel er i vinden om dagen. De opplever stor suksess med sin første elbil Ampera-e – allerede før den har kommet på markedet.

2017 blir et spennende år, fordi det kommer en rekke nye Opel-modeller på markedet. Sju, for å være nøyaktig.

De har allerede vist oss sitt nye flaggskip: Insignia. Senere i år kommer en fullverdig SUV: Grandland X. Og nå slipper de bildene av Crossland X. Opel selv kaller den for en CUV – crossover utility vehicle. Altså en komptakt-SUV.

Denne Opelen ble Årets bil i 2016

Crossland X minner om Mokka X i design og størrelse. 
Crossland X minner om Mokka X i design og størrelse. 

Mer høyreist

Den er litt høyreist – 10 cm høyere enn Golf-konkurrenten Astra. Samtidig er den 16 cm kortere enn sistnevnte, med en lengde på 421 cm. Det gjør den også noe kortere enn Opels egen Mokka X.

Det mener Opel vil gjøre den til en praktisk og håndterlig bil i urbane områder. Samtidig gjør litt ekstra bakkeklaring, og kanskje også mulighet for 4x4, at den kan fungere utenfor asfaltjungelen også.

Crossland X plasserer seg i omtrent samme klasse som Opel Mokka, som ble faceliftet i fjor. .

Opel er først i klassen med super-lys

Baksetene i Crossland X er justerbare i lengderetningen.
Baksetene i Crossland X er justerbare i lengderetningen.

Praktiske løsninger

Crossland X er imidlertid mer romslig enn søstermodellen Mokka. Blant annet er det bakseter som kan justeres 15 cm i lengderetningen. Det åpner for opptil 520 liters bagasjerom med setene helt frem, mens det er 410 liter med setene i vanlig posisjon.

Resten av interiøret er forøvrig i typisk Opel-stil. Det ser ryddig og pent ut, med mer premiumfølelse enn mange av konkurrentene.

Instrumentene og midtkonsoll er tydelig rettet mot føreren, som også har god kontroll over infotainmentsystemet via en 8-tommers berøringsskjerm.

Denne drømme-Opelen var bare "helt feil"

Særegent tak

Rent designmessig viser Crossland X tydelige familielikheten med resten av modellene. Linjene fra Opel-blitsen midt i grillen fortsetter ut i lyktene der de ender i den gjenkjennelige doble vingen som dannes av LED-kjørelyset.

Det «flytende taket» viser klart slektskap til Opel Adam – og på samme måte som for Opels minstemann, kan kunden velge mellom ulike takfarger på Crossland X.

Denne vil tusenvis av nordmenn kjøpe seg i 2017

Taket og hekken har litt mer særpreg enn Mokka X. 
Taket og hekken har litt mer særpreg enn Mokka X. 

Mye sikkerhetsutstyr

Opel fortsetter med å gjøre viktig sikkerhetsutstyr tilgjengelig i folkelige biler. Crossland X kommer med LED AFL (Adaptive Forward Lighting), ryggekamera med panoramafunksjon, avansert parkeringsassistent, kollisjonsvarsling med fotgjengeroppdagelse og automatisk nødbrems.

I tillegg har den også et system som registrerer om føreren blir søvnig, automatisk filholderassistent, skiltgjenkjenning og blindsonevarsling.

Støtte for Apple CarPlay og Android Auto er også på plass, i tillegg til Opel OnStar.

Opel har fått dreis på interiørene sine. Her er det ryddig og moderne.
Opel har fått dreis på interiørene sine. Her er det ryddig og moderne.

Motor og pris

Opel lover at det kommer nye og effektive drivlinjer til Crossland X. Men detaljene rundt disse er ikke tilgjengelig enda.

I dette segmentet er det imidlertid bensin og hybrid som gjelder akkurat nå. Så får vi se om Opel har noe å nytt å by på her.

Når bilen kommer til Norge og hva prisen blir, er heller ikke klart.

Se video av Opels nykommer i videovinduet under:

Flere og flere kjøper bil på nettet