NORGES NYE USA-PROFF? Christopher Wingate får muligheten til å spille seg til kontrakt i New York City.
NORGES NYE USA-PROFF? Christopher Wingate får muligheten til å spille seg til kontrakt i New York City.

Norske Christopher (22) kan bli lagkamerat med Mix og Pirlo

Tirsdag kveld ble norske Christopher Wingate draftet av New York City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld ble den norske unggutten Christopher Wingate (22) fra Bærum draftet av New York City.

Han kan dermed bli lagkamerat med Mix Diskerud og Andrea Pirlo i den amerikanske storbyen.

Wingate har gått gradene i det amerikanske universitetssystemet. Han kommer til New York City fra University of New Hampshire. Wingate spilte 19 kamper for UNH Wildcats i 2016. Han noterte seg for fire mål og åtte målgivende pasninger.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan ikke vente på å komme i gang. Takk til New York City FC for å ha troen på meg, skriver Wingate på Twitter.

I sommer var han en del av U23-laget til Seattle Sounders. Nå venter oppgaver på langt høyere nivå.

Imponerte MLS-trenere
Wingate valgte en utradisjonell vei mot å bli fotballproff.

– Jeg spilte i Bærum til jeg var 18 år. Så bestemte jeg meg for å dra og spille på college. Da kunne jeg fortsette å spille fotball mens jeg tok en utdanning. Jeg spilte på University of New Hampshire i fire år mens jeg tok en bachelor i finans. Jeg hadde en ganske bra karriere på college, men jeg har jo alltid hatt lyst til å spille profesjonelt. Jeg har alltid hatt lyst til å kunne leve av å spille fotball, sier Wingate til TV 2.

Han var én av 64 collegespillere i USA som ble invitert til å spille i Los Angeles foran alle MLS-lagene/trenerne. Da overbeviste Wingate nok til at New York City tok kontakt.

– Det at jeg nå er draftet betyr at jeg er med på New York Citys pre-season i Florida. Jeg får vel kanskje 2-3 uker på å vise meg frem. Mot slutten av pre-season bestemmer de vel om jeg får kontrakt eller ikke, legger han til.

Utfordrer Pirlo og Mix
Men nåløyet er trangt.

– De valgte fem spillere (av 350 som kunne blitt valgt i den draften). Man har blitt valgt ut til å få være med i draften. Ofte er de som blir valgt ut i draften seniorer, de som er inne i sitt siste skoleår. Men det er også andre spillere som har blitt invitert spesielt, forteller han.

Wingate har god oversikt over hva som venter ham i New York City.

– Det er en ganske ny klubb. Patrick Viera er trener, og så har de store spillere som David Villa og Andrea Pirlo i troppen. Samt norske Mix (Mikkel Diskerud). De spiller hjemmekampene sine på Yankee Stadium og er ett av to lag i New York, sier han.

Om Wingate skulle få kontrakt i New York City, blir han en direkte utfordrer til Mix og Pirlo.

– Jeg er en sentral midtbanespiller. Jeg kan bekle flere roller, både defensiv og offensiv midtbane, og en boks-til-boks-rolle, sier han.

New York Citys pre-season starter mandag 23. januar.

PS! Wingate var ikke den eneste nordmannen som ble draftet tirsdag. Trondheims-gutten Øyvind Alseth får mulighet til å prøve seg i Toronto FC. Fra før har 25 år gamle Jo Vetle Rimstad blitt draftet til D.C. United.