GLANSDAGENE: Tidligere Al-Ahly-spiller Mohamed Aboutrika feirer scoring under VM for klubblag i Japan i 2012. Nå er han blitt plassert på terrorliste.
GLANSDAGENE: Tidligere Al-Ahly-spiller Mohamed Aboutrika feirer scoring under VM for klubblag i Japan i 2012. Nå er han blitt plassert på terrorliste. Foto: Shuji Kajiyama

Fotballstjerne på terrorliste

Den tidligere fotballhelten har havnet i unåde i hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den egyptiske fotballstjernen Mohamed Aboutrika la støvlene på hyllen i 2013, men er nå igjen i sentrum for medias oppmerksomhet i hjemlandet.

– Støttet eks-president

Egyptiske myndigheter har nemlig plassert 38-åringen på en terrorliste, ifølge Reuters. Han anklages for å ha bånd til Det muslimske borskapet, en bevegelse som ansees for å være en terrororganisasjon av den sittende egyptiske regjeringen.

Flere tusen av brorskapets sympatisører har blitt fengslet siden militæret avsatte den islamistiske presidenten Mohamed Mursi i juli 2013.

Aboutrika har nektet for at han støtter organisasjonen, men han skal ha vært en aktiv støttespiller for Mursi under valget i 2012.

Risikerer streng straff

Den tidligere midtbanespilleren befinner seg for tiden i Egypt, der han jobber som ekspertkommentator under Afrikamesterskapet. Advokaten hans vil ikke si når han planlegger å returnere til hjemlandet, men slår fast at de vil anke vedtaket.

De nye antiterrorlovgivningen i Egypt gir myndighetene rett til å identifisere og registrere individer eller grupper som de mener kan knyttes til terror. Disse kan straffes med alt fra fem års fengsel til dødsstraff. Internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner har kritisert praksisen på det sterkeste, skriver Al-Arabiya.

Aboutrika står oppført med 100 a-landskamper og fire OL-landskamper for Egypt.

 Premier Leaks: Nå har Dimitri Payet fått ny sang