Ødegaard tapte med Heerenveen-reservene

Martin Ødegaard spilte 60 minutter da Heerenveens reservelag tapte 1-4 mot Groningens reserver i en treningskamp tirsdag.

SPILTE 60 MINUTTER: Martin Ødegaard fikk spilletid for Heerenveen-reservene tirsdag. Foto: Nesvold, Jon Olav

18-åringen startet kampen som offensiv midtbanespiller bak spissene, men kunne ikke forhindre tap.

Ødegaard ble tatt av etter én time på stillingen 3-1 til Groningen, men fikk skryt av reservelagstrener Johnny Jansen etter kampen.

– Martin måtte spille for å bli vant til vår spillestil. Han er enormt dyktig med ballen, men vi må gi ham tid. Disse minuttene var nyttige for ham, sa Jansen til klubbens hjemmeside.

Heerenveens Luciano Slagveer fikk sjansen fra straffemerket på stillingen 2-0 til Groningen før pause, men keeperen stoppet skuddet.

Groningen økte til 3-0 like etter hvilen, før svensken Simen Thern reduserte til 1-3. Etter at Ødegaard hadde forlatt banen avgjorde Jim de Leeuw med sin 4-1-scoring.

– En grei kamp fra vår side. I andre omgang var det en periode hvor 2-3-målet lå i luften, men i stedet gjorde de 4-1, oppsummerte trener Jansen.

Den tidligere Rosenborg-junioren Dennis Tørset Johnsen (18) startet på topp for Heerenveen mot Groningen.

Martin Ødegaard, som er leid ut til Heerenveen fra Real Madrid i ett og et halvt år, slapp til som innbytter i det 88. minutt i debuten lørdag. Nordmannens lag slo Den Haag 2-0 etter to raske mål.