GLATT: Underkjølt regn tirsdag ettermiddag ga glatte fortau og veier både i Oslo og resten av Østlandet. Flere klarte ikke å holde seg på beina. Foto:NTB scanpix
GLATT: Underkjølt regn tirsdag ettermiddag ga glatte fortau og veier både i Oslo og resten av Østlandet. Flere klarte ikke å holde seg på beina. Foto:NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

flere til legevakt etter fall på glattisen:

– Mange har blitt gipset og bandasjert hos oss i dag

Flere legevakter har hatt stor pågang tirsdag kveld etter uhell på glatte veier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag formiddag kom de første meldingene om det som skulle utvikle seg til å bli et totalt kaos på flere veier på Østlandet, Sørlandet og i Nordland.

Svært glatte veier førte blant annet til at en skolebuss veltet, 14 biler kolliderte i Vestfold og en trailer veltet i Follo – etter at politiet hadde mistet tellingen på antall ulykker i området.

Flere håndskader

Ved Oslo Skadelegevakt har de merket økt pågang etter uhell som følge av glatt føre på tirsdag.

– Det kan vi bekrefte. Det er flere som har ringt, og vi har stor pågang, sier hjelpepleier Robert Danielsen til TV 2 tirsdag kveld.

Mange av dem som har kommet inn, har falt på isen utendørs.

– Det går mye i håndskader, særlig i håndleddet. Mange har blitt gipset og bandasjert hos oss i dag, sier han.

Også legevakta i Drammen bekrefter at de har stor pågang tirsdag kveld. Mange kommer inn med skader etter fall på isen.

– Alltid flere på denne årstiden
I Follo skjedde det en rekke trafikkuhell på E6 tirsdag kveld, og politiet advarte om at speilglatte veier også på småveiene i distriktet.

Legevakta i Follo bekrefter at de har hatt pasienter med fallskader, kun én time etter åpning. De vil imidlertid ikke spekulere i hvorvidt det er flere skader enn til vanlig.

– Det er jo sånn at det alltid er litt flere med denne type skader på denne årstiden, sier daglig leder, Tove Jørgensen, til TV 2.