FA åpner for å straffe filming i etterkant: – Håper dette innføres!

Det engelske fotballforbundet (FA) vurderer å innføre nye regler i Premier League. Spillere som filmer kan bli straffet i etterkant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste sesongene har det vært flere tilfeller av filming, eller rett og slett teatralske kunstner, av fotballstjernene i Premier League.

Se episoden der Manchester Uniteds Anders Herrera ble beskyldt for å filme mot Liverpool øverst!

Ved hjelp av sine skuespillerprestasjoner forsøker de å lure dommerne til å gi dem frispark og straffespark og motspillerne gule eller røde kort. Ved flere tilfeller har spillerne også lurt dommerne ved å spille skadet.

Nå vurderer Det engelske fotballforbundet (FA) å innføre strengere straffer for spillere som filmer, skriver The Times.

Avisen skriver at FA har studert hvordan regelverket fungerer i Skottland, og vurderer å åpne for å straffe filmere som spiller skadet og lignende i etterkant på grunnlag av videobevis.

Filming kan gi to kampers karantene
Dersom en spiller blir funnet skyldig i filming vil det kunne føre til automatisk to kampers karantene om de nye reglene innføres.

– Dette er en god idé. Djevelen finnes i detaljene, men å bruke et verktøy for å oppdage filming er noe vi ser nærmere på nå, sier en FA-talsmann til The Times.

TV 2-ekspert Petter Myhre håper at FA kommer frem til å innføre regelen som sier at filmere kan bli straffet i etterkant.

– Dette synes jeg er positivt. Alle former for juks hører ikke hjemme i fotballen, og om FA kan gå inn i etterkant og straffe spillere for filming kan dette også virke preventivt, poengterer han.

– Nå har FA muligheten til å slå ned på juks!
Han tror ikke det vil bli noe problem for FA å avsløre om en spiller jukser på grunnlag av videobevis.

– I Premier League er det i hvert fall mange kamera tilstede under kampene som får med seg alle situasjonene fra forskjellige vinkler. Det er en smal sak. Også kampene som ikke sendes på TV blir dekket av mer enn nok kamera. Utfordringen her blir imidlertid om dette innføres i de lavere divisjonene, som ikke har like mange TV-kamera til stede, konstaterer han.

– Men uansett er dette et forslag jeg håper FA innfører, fordi det er bra at juksemakerne kan bli straffet i etterkant. De siste årene har det dessverre vært mer og mer utbredt med filming og juks i fotballen, og nå har FA mulighetene til å kunne slå ytterligere ned på dette, slår eksperten fast.