Lan kalt «f*ttetryne» av Frp-er – svarer som Michelle Obama

Frp-politiker Kristin Braatas kalte Lan Marie Nguyen Berg for «vietnamesermegge» og «fittetryne» på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studieleder Kristin Braatas i Nordre Aker Frp har måttet fjerne en Facebook-post der hun skrev følgende om MDGs Lan Marie Nguyen Berg:

«Jeg blir så inni granskauen forbanne på dette «fittetryne» av ei vietnamesermegge. Send henne og hennes likesinnede til Vietnam eller Nord-Korea hvor denne kommunistiske diktatoriske sekten passer inn !!!»

– Dette er en ikke-sak. Dette er trønderske banneord, og er en typisk trøndersk måte å uttale seg på, sier Kristin Brataas til Dagsavisen.

Tok en Obama

Lederen i Oslo Frp, Aina Stenersen, beordret Brataas til å slette innlegget.

– Jeg tok tak i dette så fort jeg fikk vite om det, og ba henne om å fjerne meldingen. Dette er holdninger som ikke Frp står for. Vi ønsker å diskutere politikk og sak, men slike karakteristikker ønsker vi ikke, sier Stenersen til Dagsavisen.

Nguyen Berg svarer Frp-politikeren slik Michelle Obama svarte Trump i den amerikanske presidentvalgkampen.

– Det må være opp til Frp å gjøre det de vil, men jeg er glad for at Aina Stenersen har slått ned på innlegget. Og så vil jeg si som Michelle Obama: «When they go low, we go high», sier Nguyen Berg til TV 2.

– Må slå ned på dette

Nguyen Berg oppfordrer alle partier til å føre en saklig politisk debatt i stedet for å gå til personangrep.

– Går hetsen inn på deg?

– Ikke i denne saken fordi utspillet var såpass usaklig. Men samtidig er hets og sjikane et problem på Internett, og jeg mener vi må slå hardt ned på dette. Hvis ikke kan det ødelegge den politiske debatten, sier hun.

Tirsdag kveld varslet Nguyen Berg og Oslo kommune at dieselforbudet nå er opphevet.