FLERE ULYKKER: Trafikkulykke på E6 mellom Ås og Son. I store deler av landet har underkjølt regn ført til trafikkuhell med mange involverte biler tirsdag ettermiddag.
FLERE ULYKKER: Trafikkulykke på E6 mellom Ås og Son. I store deler av landet har underkjølt regn ført til trafikkuhell med mange involverte biler tirsdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix

Politiet mistet tellingen over antall ulykker på E6

Politiet i Follo i Akershus har i ettermiddag forsøkt å holde hastigheten lav på E6 på grunn av svært vanskelige kjøreforhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi mistet tellingen etter den 15. ulykken, sier operasjonsleder Børge Løge i Øst politidistrikt, avdeling Follo.

Kort tid etter at TV 2 snakket med politiet, veltet en trailer på E6 i Vestby i Follo. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, men traileren lå på taket etter ulykken.

Flesteparten av tirsdagens ulykker har skjedd på E6, der det har vært såpeglatt tirsdag ettermiddag. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, men flere er kjørt til legevakt for sjekk.

Politiet vurderte lenge å sperre hele E6, men de valgte å holde motorveien åpen fordi de fryktet at bilistene ville trekke ut på småveien, som er minst like glatte.

– Der ferdes flere myke trafikanter og vi anså det som tryggest å holde trafikken på hovedvegnettet, sier Løge.

Politiet har kjørt i kolonner for å holde hastigheten nede. Flere saltbiler er ute og politiet håper at det vil bedre kjøreforholdene i løpet av kvelden.

Glatte veier på Østlandet

Glatte veier skaper problemer flere steder i landet tirsdag.

14 biler var involvert i et trafikkuhell ved Bringakertunnelen i Holmestrand kommune i 15-tiden.

– Jeg vil understreke at det er svært glatte veier i hele fylket, sier operasjonsleder Merete Kvaal i Vestfold-politiet til NTB.

Brannvesenet i fylket kommer med samme melding:

– Enten du går eller kjører, vær obs på at det som i farten ligner våt asfalt, i realiteten kan være en «skøytebane» enkelte steder.

Skolebuss veltet

I Troms veltet en skolebuss tirsdag ettermiddag.

– To er tatt med av ambulanse til legevakt. Fire er tatt med i en annen bil. Også de til legevakt, sier operasjonsleder Lars Meland ved Troms politidistrikt til TV 2.

Det skal ikke dreie seg om alvorlige personskader og årsaken til ulykken er ikke kjent.

Politiet i Bærum skriver: «Er du i tvil, ikke kjør bil, du kommer på glatta, vi kommer til å jobbe hele natta».