HETSET: Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har blitt hetset i et Facebook-innlegg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HETSET: Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har blitt hetset i et Facebook-innlegg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Frp-er kalte MDG-Lan for «vietnamesermegge»

Studieleder Kristin Braatas i Nordre Aker Frp har måttet fjerne en Facebook-post der hun blant annet omtalte miljøbyråden i Oslo som en vietnamesermegge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brataas er tydelig misfornøyd med Miljøpartiet De Grønnes miljøbyråd Lan Marie Nguyen Bergs håndtering av luftforurensingen i Oslo, og la ut følgende innlegg på sin egen Facebook-side mandag ettermiddag:

«Jeg blir så inni granskauen forbanne på dette «fittetryne» av ei vietnamesermegge. Send henne og hennes likesinnede til Vietnam eller Nord-Korea hvor denne kommunistiske diktatoriske sekten passer inn !!!»

– Dette er en ikke-sak. Dette er trønderske banneord, og er en typisk trøndersk måte å uttale seg på, sier Kristin Brataas til Dagsavisen.

– Jeg kan ikke skjønne hvorfor noen skal oppfatte dette som rasistisk. Jeg har en søster som er halvt filippinsk, så noe rasisme fra meg er det ikke snakk om, sier hun.

Lederen av Oslo Frp, Aina Stenersen, beordret Brataas å slette innlegget så snart hun fikk vite om det, skriver Dagsavisen.

– Jeg tok tak i dette så fort jeg fikk vite om det, og ba henne om å fjerne meldingen. Dette er holdninger som ikke Frp står for. Vi ønsker å diskutere politikk og sak, men slike karakteristikker ønsker vi ikke, sier Aina Stenersen til avisen.

Hun sier Oslo Frp tar saken på største alvor og at den skal håndteres internt på et møte.

Leirsteins utvalg

Brataas var med i utvalget til tidligere justispolitisk talsmann for Frp, Ulf Leirstein i 2014. Leirstein opprettet utvalget og tok inn folk som skulle gi ham råd i utforming av lover og regler på Stortinget.

Hun har selv hatt en barnevernssak mot seg og drev en kampanje mot barnevernet på nett.

I et kommentarfelt på nett har hun blant annet skrevet at regjeringen deporterer barn til barnevernets interneringsleire og tvangsplasserer dem i nazimarxistiske fosterhjem.

I en Youtube-video har hun også hevdet at barnevernet driver statlig systematisert menneskehandel som bare handler om profitt.

NTB/TV 2