Eier av kinesisk klubb bekrefter interesse for Costa, Benzema, Cavani og Falcao

– Men de nye reglene tvang oss til å gi opp, avslører Tianjin Quanjian-eieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kinesisk fotball er det nye uromomentet for storklubbene i Europa. Pengesterke eiere blar opp for å sikre seg noen av verdens beste spillere, men mandagens regelendring har stukket kjepper i hjulene.

På jakt etter spissgull
I alle fall for Tianjin Quanjian-eier Shu Yuhui. I et intervju med Tianjin TV bekrefter milliardæren at regelen om at man nå kun kan ha tre utlendinger i troppen stoppet kjøp av profilerte spillere.

Han sier at Radamel Falcao, Raul Jimenez, Karim Benzema, Edinson Cavani og Diego Costa alle har vært ønsket og nær ved å signere for klubben.

– Vi hadde faktisk gjort klar kontrakter til Falcao og Raul Jiménez. Vi hadde allerede blitt enige om lønn og bonuser. Duoen var klare til å signere kontraktene, men de nye reglene tvang oss til å gi dem opp, sier Yuhui i intervjuet ifølge Yahoo Sports.

Klubben har allerede sikret seg Axel Witsel, men er også ute etter en midtspiss. Fra før har klubben brasilianerne Jádson og Geuvânio i stallen.

I møte med Mendes om Costa
Ryktene om interesse for Chelseas toppscorer Diego Costa blir bekreftet.

– Jeg hadde en avtale med Mendes (agenten Jorge Mendes), og han kom til hjembyen min for å besøke meg. På det tidspunktet var vi interesserte i å signere Costa, sier Yuhui.

– PSG har fortalt oss at Cavani kun ville være tilgjengelig til å forlate klubben i juni, selv om spilleren selv ville slutte seg til oss. Det samme kan sies for Costa, fordi Chelsea ville bare gi slipp på ham i juni. Den nye CSL-sesongen vil imidlertid være halvspilt i juni. Vi kan ikke vente så lenge.

Se hva TV 2s eksperter sier om Diego Costa-situasjonen i videovinduet øverst på siden!

Klubbeieren bekrefter også at ønsket om en midtspiss utløste et bud på Karim Benzema, men han fikk ikke gehør hos Real Madrid.

Nyheten om at interessen for Costa dermed virker å ha kjølnet er godt nytt for bekymrede Chelsea-supportere så lenge overgangsvinduet er åpent.

PS: Tianjin Quanjian trenes av den tidligere årets spiller i verden, stopperkjempen Fabio Cannavaro.