STORE SKADER: Andrew Hall mistet sju tenner, og fikk flere plastbiter penetrert inn i tannkjøtt og hals. FOTO: Andrew Hall/Facebook/Privat
STORE SKADER: Andrew Hall mistet sju tenner, og fikk flere plastbiter penetrert inn i tannkjøtt og hals. FOTO: Andrew Hall/Facebook/Privat

–Fikk blåst ut sju tenner da e-sigaretten eksploderte

Andrew Hall fra Idaho hevder E-sigaretten eksploderte i ansiktet på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andrew Hall fra Idaho i USA mistet sju tenner og fikk annengrads forbrenninger etter at e-sigaretten hans angivelig eksploderte i ansiktet hans mens han røykte søndag morgen.

I tillegg fikk han plastbiter penetrert inn i tannkjøtt og hals, og en stor bit av vaskeservanten på badet ble knust. Det er han selv som beskriver hendelsen på sin Facebook-side.

Sjokkert tok han bilde av seg selv på vei til legevakten. Der ble det konstatert så store skader at han ble innlagt på sykehus.

Han deler han historien sin på Facebook til skrekk og advarsel.

Vasken til Andrew ble knust i eksplosjonen. FOTO: Andrew Hall/Facebook
Vasken til Andrew ble knust i eksplosjonen. FOTO: Andrew Hall/Facebook

– Jeg har røykt e-sigaretter i ett år nå, hadde aldri trodd noe sånt kunne skje. Jeg forsikrer dere om at jeg ikke gjorde noe uvanlig. Batteriet var satt i riktig, og sigaretten var vedlikeholdt slik den skal. Allikevel eksploderte den i ansiktet mitt, skriver Hall på Facebook.

Plastbiter i halsen

– Jeg har mistet sju tenner og fått andregrads forbrenninger i ansiktet og nakken, og det er trukket, tenner og plastikkbiter ut av munnen, halsen og leppene mine, skriver han.

Andrew Hall er til behandling etter den kraftige utblåsningen.
Andrew Hall er til behandling etter den kraftige utblåsningen.

Han skriver videre at han vet at e-sigaretter hjelper mange til å slutte å røyke, og at han ikke er motstander av det, men han vil at folk skal være klar over at slikt kan skje.

Når man ser skadene på baderommet, er det lett å se at Hall kunne fått mye større skader. Møblementet er delvis knust, og det er svarte svimerker på tak og vegger.

Mekanisk - e-sigarett

E-sigaretten Hall røykte en såkalt mekanisk e-sigarett. Det er en noe avansert e-sigarett som har en batterikasse og ingen sikkerhetsmekanisme, og er sårbar for brukerfeil. Alle brukere oppfordres sterkt til å sette seg inn i mekanikken og spesielt batterisikkerheten. Det selges svært få slike i Norge.

Andrew opplyser at han hadde et LG HG2s g-batteri og skal ha stått i laderen like før den eksploderte. Ifølge blogger skal det finnes en god del falske batterier på markedet, men det er ikke kjent hvor Hall hadde fått tak i sitt batteri.

Det utstyr som selges i norske «dampebutikker» er hovedsaklig det som kalles regulerte dampere. Det har ikke blitt rapportert om noen ulykker med slike regulerte dampere.

Historien til Hall er ikke verifisert fra offisielt hold, og han har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelse.