Ewan til topps i sesongens første World Tour-ritt

Brennende hete på første etappe av Tour Down Under.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sportskanalen sender hver eneste etappe av Tour Down Under. Se sendeskjema her!

Det australske spurttalentet Caleb Ewan (22) gjorde som i fjor da han natt til tirsdag vant den første etappen av Tour Down Under i Australia.

Rittet er sesongens første i World Touren og markerer starten på en lang og innholdsrik sykkelsesong.

Orica-Scott-rytter Ewan vant etter en massespurt like foran Team Skys Danny van Poppel og Bohra-Hansgrohes Sam Bennett. Irske Bennett fikk opptrekkshjelp av verdensmester Peter Sagan, men det holdt likevel ikke til å gå helt til topps i Lyndoch.

– Mange gikk tom for opptrekkere på den siste strekken på grunn av motvind. Mange feilberegnet det, og jeg hadde en rotete spurt. Men jeg er glad for at jeg kunne åpne spurten og ta seieren til slutt, sier Ewan.

De tre norske rytterne Odd Christian Eiking, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm kom i mål med hovedfeltet.

Åpningsetappen av Tour Down Under skulle egentlig gå over 145 kilometer, men arrangører kortet ned løypen til 118 kilometer som følger av temperaturer over 40 grader i området.

– Det var brennende hett der ute i dag. Jeg tror alle merket heten, og det var en god idé for rittet å korte ned etappen litt, sier Ewan.

Katusha-Alpecin-rytter Bystrøm var ikke like enig i avgjørelsen om å korte ned etappen.

– Varmen var ikke så høy som for eksempel under VM i Qatar eller noen etappe i Vueltaen i fjor. Det var en dum avgjørelse og synd at vi ikke kunne sykle lenger, sier Bystrøm i en video på Katushas Twitter-profil.