8. mars 2014 var Malaysia Airlines flight MH 370 på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. 239 personer var om bord da flyet plutselig forsvant fra radaren.

Det siste pilotene sa til flygelederne var «Good night, Malaysian three seven zero».

Flyvraket har aldri blitt funnet og teoriene om hva som har skjedd er mange, blant annet brann om bord, trykkfall som førte til at alle besvimte, at flyet ble kapret og skutt ned.

Den siste teorien er at flyet skiftet retning underveis og dro motsatt vei, og deretter styrtet i Indiahavet.

Har gitt opp

I løpet av årene som har gått siden ulykken, har letemannskapene saumfart et havområde på 120.000 kvadratkilometer vest for Australia. Omfattende søk på dypt vann utenfor Australias vestkyst har ikke ført til funn av vrakrester fra flyet.

Senteret i Australia som koordinerer letingen, opplyste tirsdag at arbeidet offisielt er avsluttet.

Det er funnet enkelte vrakrester på øya Reunion øst for Afrika, og minst én av disse skal stamme fra det forsvunne flyet. Ingen av de omkomne er funnet.

Kan ha søkt på feil sted

I desember la Australias luftfartsmyndigheter (ATSB) frem en rapport der de skrev at flyvraket med stor sikkerhet ikke er i området hvor letingen har foregått.

– Det er stor sannsynlighet for at flyet ikke finnes i det tidligere identifiserte søkeområdet, opplyser det australske byrået for transportsikkerhet, ATSB.

Byrået mener nå at flyet finnes et sted i et område på 25.000 kvadratkilometer lenger nord.

TV 2 / NTB

Her er lydloggen til Malaysia Airlines-flyet: