Mourinho: – Ferguson får sitte i mitt sete

José Mourinho gir gledelig fra seg sitt managersete i spillerbussen til den levende trenerlegenden Sir Alex Ferguson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en litt trøblete høstsesong ser det omsider ut som om José Mourinho har fått orden på Manchester United.

Selv om erkerival Liverpool stoppet Manchester Uniteds seiersekke på seks strake Premier League-seire søndag, er Mourinhos menn uten tap på sine 16 siste kamper i alle turneringer.

Se høydepunkter fra oppgjøret Manchester United – Liverpool øverst!

Det er den beste rekken siden Sir Alex Ferguson, som ga seg i 2013, var sjef på Old Trafford.

– Ferguson, du får mitt sete på bussen!
Ifølge den anerkjente Manchester United-skribenten Andy Mitten spurte Ferguson for en tid tilbake Mourinho om det var plass til ham på spillerbussen til en av klubbens bortekamper.

Svaret fra Mourinho kom kjapt.

– Du trenger ikke å spørre om lov. Du kan bare komme hver gang det passer. Du kan velge sete. Dersom du ønsker managerens sete på spillerbussen, så flytter jeg meg, svarte Mourinho.

Ferguson skal ha vært med Manchester United-troppen på spillerbussen, men lot José Mourinho få sitte fremst i bussen i managerens sete.

Skotten skal imidlertid ha reist sammen med Manchester United-spillerne ved flere anledninger etter forespørselen.

Mourinho skal ha dyrket et nært forhold til Ferguson etter at portugiseren overtok Manchester United i fjor sommer.

– Dyrker et nært forhold
Noe av det første Mourinho gjorde på Old Trafford var å invitere Ferguson på lunsj på treningsanlegget Carrington, slik at managerlegenden fikk hilse på trenerteamet.

– Mourinho har hele tiden dyrket et produktivt og positivt forhold til Ferguson, forteller Mitten i sin spalte i The National, og nevner nok en episode som gjorde inntrykk på Ferguson:

– Før hjemmekampen mot Middlesbrough nylig fant Mourinho veien gjennom tunnelene på Old Trafford og gratulerte Ferguson personlig med 75-årsdagen der skotten satt i VIP-loungen, opplyser han.

– Både David Moyes og Louis van Gaal var alltid nøye med å få Ferguson til å føle seg velkommen på Old Trafford, men ingen av dem skal ha hatt et nærere forhold til 75-åringen enn Mourinho, konstaterer Mitten.

Sir Alex Ferguson ledet som kjent Manchester United i 26 år, og sikret klubben blant annet 13 Premier League-titler, to Mesterliga-troféer og en rekke andre pokaler.