Hanne (53) trakk seg fra Øya etter smertehelvete – slik går det i dag

Se hvordan det går med deltakeren etter at hun kom hjem fra stillehavsøya.

12 kvinner skal overleve alene på en øde øy i Stillehavet i programmet Øya. For enkelte viser det seg å bli en tøff opplevelse.

I mandagens episode, får vi se at Hanne Søgård (53) sliter så mye med smerter i ryggen at hun til slutt velger å trekke seg fra programmet.

Til TV 2 forteller Søgård at avgjørelsen var langt fra enkel.

– Den satt langt inne. Men jeg snakket med noen av jentene, som ga uttrykk for at de ikke ville at jeg skulle dra, men jeg hadde vondt.

Må operere ryggen på nytt

Dette er ikke første gang 53-åringen har slitt med ryggen. Hun er tidligere ryggoperert.

Å bære tungt og å sove på bakken, gjorde at smertene raskt eskalerte.

– Jeg har hatt smerter hele livet. Men nå er virvlene forskjøvet og det ligger en nerve i klem, som også gjør at jeg mister noe av førligheten i det ene benet. Så nå blir det en operasjon i februar og jeg må stive av ryggen, forklarer hun.

– Men det går bra, jeg overlever, skynder hun seg å legge til.

Synes vann i krana er rart – og klarer ikke få i seg rødt kjøtt

I løpet av de tre første Øya-episodene, har seerne fått være vitne til at kvinnene på øya sliter med vann- og matmangel, i tillegg til at de ikke har husly.

Søgård forteller at det var en merkelig opplevelse å returnere til sivilisasjonen.

– Det gikk greit å komme hjem, men bare det å gå og finne seg vann i krana, var litt rart. Jeg har aldri vært en av dem som har drukket mye vann, men etter å ha vært på den øya, har jeg drukket veldig mye vann.

 Raser ned i vekt – har gått ned 6 kilo på en uke

53-åringen gikk ned seks kilo i løpet av uka hun var på innspilling. Vekta har forblitt lav etter at hun kom hjem.

– Jeg har ikke lagt på meg så mye etter at jeg var der. Det var godt å spise mat igjen, jeg hadde for eksempel savnet potetgull og smågodt mest. Men jeg har ikke klart å spise rødt kjøtt ennå. Jeg sliter med det, uten at jeg vet hvorfor. Jeg er egentlig glad i en god biff, men jeg har prøvd å spise det to ganger uten at jeg har klart å få det i meg.

Slet med dårlig samvittighet etter at hun forlot de andre

I tiden etter at hun kom hjem til Norge igjen, har det ikke bare vært ryggen og vanskeligheter med å spise som har vært problematisk. Søgård innrømmer at noe av det tyngste har vært å kjenne på samvittigheten for at hun trakk seg.

– Jeg hadde veldig dårlig samvittighet overfor de andre. Jeg dro hjem og de var igjen, og jeg slet veldig med den ganske lenge.

Likevel er hun glad for valget hun tok – og angrer ikke et sekund på at hun meldte seg på.

– Det var en kjempeopplevelse, og jeg ville ikke vært foruten for alt i hele verden! Jeg sa det til produksjonen, at hvis jeg hadde fått mulighet til å bli med en gang til, ville jeg blitt med, men da måtte jeg hatt med en hengekøye!

53-åringen kan ikke rose de andre deltakerne på Øya nok. De tette båndene har ikke forsvunnet selv om tiden på stillehavsøya er forbi.

– Det vennskapet vi jentene har hatt i ettertid er enormt. Vi har masse kontakt, alle sammen. Vi melder Facebok og Snapchat, og det går ikke en uke uten at vi ikke snakker sammen. Jeg ville ikke vært foruten.

Se Øya mandager klokka 20.00 på TV 2.