UTEN KONTRAKT: Didier Drogba er på jakt etter ny klubb. En retur til Frankrike og Marseille virker imidlertid lite sannsynlig.
UTEN KONTRAKT: Didier Drogba er på jakt etter ny klubb. En retur til Frankrike og Marseille virker imidlertid lite sannsynlig. Foto: Ryan Remiorz

– Slutt å synes synd på deg selv og dra tilbake til Kina

Didier Drogba (38) er ikke ønsket i Marseille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Didier Drogba står for øyeblikket uten kontrakt etter at avtalen med MLS-klubben Montreal Impact gikk ut. Ivorianeren begynner å nærme seg slutten på karrieren, men i en alder av 38 år vil han likevel ikke gi seg helt med det første.

I et intervju med franske Canal+ har Droba åpnet for en mulig retur til Marseille, klubben han skapte seg et navn i før han ble solgt til Chelsea i 2004. Men i den franske havnebyen ønskes ikke Drogba velkommen med åpne armer.

Det ga fansen klart uttrykk for under søndagens kamp mot Monaco.

– Drogba, slutt å si at du elsker Marseille. Du tjener mer på én måned enn vi gjør hele livet. Slutt å synes synd på deg selv og dra tilbake til Kina, stod det på fansens bannere.

 – Drogba og Carew er de verste jeg har møtt. Carew er verdens sterkeste

Marseille har slitt økonomisk og måtte selge unna flere spillere før årets sesong. Nå har klubben fått nye eiere og gjør det greit i Ligue 1.

Drogba på sin side har gjort det godt både på og utenfor banen det siste tiåret i Chelsea, Shanghai Shenhua, Galatasaray og Montreal Impact. Nå gjenstår det å se hvor veien leder storscoreren.

– Det er en mulighet å returnere til Frankrike, men jeg vil ikke si mer. Jeg håper å kunne holde løftet mitt en dag om å returnere til Marseille. Det kan bli gjort. Du må bare ta tiden til hjelp, sitte deg ned og prate, sier Drogba ifølge SkySports.

– Comebacket mitt i Marseille har vært et evig spørsmål i mer enn tolv år. Hver gang jeg responderer, sier folk at det bare er prat. Men du lar en spiller dra, og han har klart seg økonomisk bra siden da. Nå ønsker du ham tilbake med lønnen delt i to. Etter det sier du at han ikke liker Marseille? Hvem jobber for å tjene mindre? Ingen.

Drogba ønsker seg altså en retur, men sier at han ikke kan tvinge styret i Marseille til å hente ham tilbake til klubben. Søndagens markering av fansen styrker ikke akkurat Drogbas håp om å aksle den hvite Marseille-trøyen igjen.