Et blide tatt under en test av telefonen på et laboratorium i Singapor, viser hvordan en Samsung Note 7 ser ut etter en eksplosjon. Foto: Edgar Su / Reuters
Et blide tatt under en test av telefonen på et laboratorium i Singapor, viser hvordan en Samsung Note 7 ser ut etter en eksplosjon. Foto: Edgar Su / Reuters

reuters:

Derfor eksploderte skandaletelefonen

En langvarig etterforskning har identifisert hvorfor eiere av skandaletelefonen ble brannskadde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober ble det full stans i produksjonen av Samsung Galaxy Note 7. Telefonen som skulle ta verden med storm, opplevde istedenfor en klagestorm etter at telefonen eksploderte over hele verden.

Siden den gang har flere flyselskaper, blant annet SAS og Norwegian, innført et forbud mot telefonen på sine flyvninger.

Fortsatte å ta fyr

Samsung er verdens største produsent av smarttelefoner og de måtte tilbakekalle 2,5 millioner solgte smarttelefoner – som tilsvarte et økonomisk tap på over 41 milliarder kroner.

– Dette vil koste oss så mye at mitt hjerte smerter, sa Samsung-sjef Koh Dong-jin i fjor.

Selskapet uttalte den gang at det var en produksjonsfeil fra én av deres leverandører, men en ny versjon av Note 7 fortsatte å ta fyr til tross for at selskapet forsøkte å berolige kundene, og Note 7 ble historie.

Utallige kunder har bedt om erstatning for skadene de ble påført da telefonen deres eksploderte.

Må bygge opp ny tillit

Snart skal mobilgiganten lansere en splitter ny versjon – Galaxy S8 – men selskapet har måttet gjennomføre en grundig etterforskning for å identifisere hvorfor forgjengeren tok fyr.

– De må sørge for å legge alle kortene på bordet og betrygge kjøperne om at det ikke vil skje igjen, sier Bryan Ma, en analytiker i IT-selskapet IDC, til nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetsbyrået skal ha fått opplyst at det er blitt slått fast at eksplosjonene med sikkerhet skyldtes batteriet, men 23. januar skal resultatene fra etterforskningen legges frem i sin helhet.

Samsung har foreløpig ikke villet kommentere opplysningene fra etterforskningen.