Å så til de grader kamuflert bil er ikke noe dagligdags syn. Under kamuflasjen skjuler det seg en stor bilnyhet, nemlig Alfa Romeo Stelvio. Foto: Privat.
Å så til de grader kamuflert bil er ikke noe dagligdags syn. Under kamuflasjen skjuler det seg en stor bilnyhet, nemlig Alfa Romeo Stelvio. Foto: Privat.

Se hva som plutselig sto parkert i gata

Denne blir snart å finne i en bilbutikk nær deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Erik Aakervik fra Levanger og hans far er det som kan betegnes som godt over middels interesserte i det italienske bilmerket Alfa Romeo.

Det var derfor ikke rart at Eriks far som bor i Tyskland, nærmere bestemt i byen Immenstaad helt sør i landet skvatt litt søndag formiddag da han så hva som sto parkert i gata.

Bilen bak den psykedeliske kamuflasjen er dette nemlig Alfa Romeos aller første SUV noensinne. Stelvio heter den og bygger på samme plattform som personbilen Giulia.

Han knipset ett kjapt bilde og sendte til sin Alfa-interesserte sønn, som sendte det videre til oss i Broom.

Stått en stund

– Bilen sto bare der. Det var ingen andre slike biler i nærheten, disse opererer jo gjerne i flokk, under testkjøring. Ei heller noen testsjåfører var å se, ifølge pappa, forteller Erik.

– Bilen var parkert utenfor et boligkompleks og så ut til å ha stått der en stund, i og med at det er bart under bilen, men snø rundt den.

– Bilens registreringsnummer "FN" betyr at den her hjemmehørende i Friedrichshafen som ligger en drøy mil unna, kan Erik fortelle.

Spesialmodell?

Det som imidlertid er en liten gåte er hvorfor bilen er kamuflert. Alfa Romeo har vist offisielle bilder av den og også hatt bilen på bilutstillinger. Så akkurat det er litt mystisk.

– Kanskje det kan være en TI- eller Veloce-versjon som presenteres snart, og derfor er en hemmelighet enn så lenge. Bare se på eksosrørene, de ser ganske grove ut, mener Erik.

Denne har 600 nordmenn har bestilt - usett:

Alfa Romeo Stelvio, slik ser den ut uten kamuflasje. 
Alfa Romeo Stelvio, slik ser den ut uten kamuflasje. 

BMW-konkurrent

Når Stelvio om kun kort tid blir å finne hos landets Alfa Romeo-forhandlere, er det en bil på størrelse med BMW X3 som vil møte kundene. Nettopp BMW X3 blir kanskje også den nærmeste konkurrenten. Både Alfa og BMW er jo kjent for sine gode, sporty kjøreegenskaper.

Som alltid hos Alfa Romeo skal bilens design uttrykke sportslighet og italiensk raffinement.

Fronten blir også i typisk Alfa-stil litt aggressiv og med tydelige designelementer vi kjenner igjen fra andre modeller, særlig den særegne grillen. Bilens skrånende bakrute vitner også om at design har fått større prioritet enn praktiske egenskaper her.

Vi gleder oss uansett til å se denne på norske veier, uten kamuflasje. Mye tyder nå altså på at litt barskere varianter av den nye SUV-en også er på vei.

Se video av Stelvio i videovinduet under:

Les også: Denne blir også en konkurrent