TV 2-ekspert utroper London-rival til Chelseas største utfordrer

Brede Hangeland mener Tottenham ser ut som ligalederens tøffeste konkurrent akkurat nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenhams overhøvling av WBA i vinduet øverst!

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

En ny massiv Premier League-helg er over, der Chelsea er tilbake på vinnersporet etter 3-0-seier borte mot Leicester.

Kallassifre ble det også i kampene til tre av de blås nærmeste utfordrere, da både Tottenham og Arsenal vant sine kamper 4-0, mens Manchester City tapte med samme siffer mot Everton.

Harry Kane scoret hat-trick da Spurs nedsablet WBA på White Hart Lane, og får skryt av Brede Hangeland. Han mener at Mauricio Pochettinos lag er dem som ligger best an til å utfordre ligalederen.

– Kane scorer ikke bare mål. I denne kampen var han også veldig god i banespillet. De har mange formspillere, seks trepoengere på rad og 19-3 i målforskjell på de kampene. Det forteller noe om et lag som akkurat nå etter min oppfatning ser ut som det laget som skal ta igjen Chelsea, hvis noen skal klare det, sa TV 2s Premier League-ekspert i programmet Fotballkveld England søndag.

Solbakken: – De har funnet et litt annet system
Også Ståle Solbakken, som denne helgen gjestet TV 2s studio, så med begeistring på det de liljehvite fra White Hart Lane leverte.

– Tottenham imponerer. Det er ikke lett å spille ut West Brom med den defensive organiseringen deres. Det er mange formspillere hos Tottenham om dagen. Dembélé er forrykende på midten. De har funnet et litt annet system, der de spiller med Eriksen og Alli i frie roller og Kane på topp. Det flyter virkelig, med to offensive backer og stor bevegelse i spillet sitt der de skaper mange sjanser, sa Solbakken.

Derfor tror ikke Solbakken Spurs holder helt inn
FC København-treneren, som utleverte stor skryt til Liverpool etter deres poeng mot Manchester United, peker dog på et element ved Spurs-våren som taler i deres disfavør hva gjelder kampen om ligatittelen.

– De er fremdeles med i Europaligaen. Det blir spennende å se hva de gjøre hvis Chelsea er innenfor rekkevidde, om han da fremdeles kjører fullt lag de torsdagskveldene, sa han.

Solbakken tror Pochettinos prioriteringer vil avhenge veldig av hvordan de ligger an på Premier League-tabellen.

– Hvor ligger de? Er de nummer tre, fire, to eller fem? Du får direktekvalifisering til Mesterligaen ved å vinne Europaligaen, og han har vist før at han tar de europeiske turneringene dønn seriøst. Det er ikke alle de engelske klubbene som har stilt fullt lag på de torsdagene tidligere, mimret han.

Mannen som tidligere denne uken takket nei til jobben som norsk landslagssjef, er uansett full av lovord om Maurico Pochettino, som har imponert ham.

– Vi har hatt en speider på besøk i noen dager nå, som har jobbet tett på ham. Det er inn halv åtte om morgenne og hjem halv sju om kvelden. Da har han vært innom samtlige detaljer som det går an å være innom i løpet av dagen. Så han er en hardtarbeidende mann, sa Solbakken.

Les også: Solbakken: – Det går an å lage et godt landslag ut av dette

Solbakken tror ikke på Arsenal
FCK-sjefen fikk også spørsmål om hvorvidt han trodde Spurs' erkerivaler Arsenal endelig ville kunne sikre seg Premier League-tittelen igjen denne sesongen.

– Nei, det tviler jeg sterkt på. Jeg tror at de kommer til å ligge rundt den beryktede 4. plassen til slutt. Jeg synes det er noen lag som ser litt sterkere ut enn dem. Jeg tror det er viktig for dem å få det stopperparet sitt på plass over tid, sa Solbakken.

48-åringen mener Arsène Wenger må løse en angrepsfloke.

– Det store spørsmålet er hvor Sanchez skal spille. Giroud har spilt litt på topp nå, men jeg synes faktisk Arsenal har sett bedre ut når Sanchez har spilt og Giroud har vært en slags joker som du kan kaste inn. Sanchez er deres beste og mest aktive spiller i nesten hver eneste kamp, mente Solbakken.

Se Fotballkveld England på TV 2 Sumo nå!

Se rundens PL-sammendrag: