SKUFFET: Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å reperere lørdagens pallplass i Toblach. Dette bildet er fra lørdagens øvelse.
SKUFFET: Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å reperere lørdagens pallplass i Toblach. Dette bildet er fra lørdagens øvelse. Foto: Andrea Solero

Norsk nedtur på herrenes lagsprint i Toblach

Alex Harvey sikret seieren for Canada da de norske sviktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herrenes lagsprint i italienske Toblach søndag bød på spenning helt inn.

Inn på oppløpet stod det mellom Canada, Sverige og Italia, og til slutt var det Alex Harvey som sikret seieren for nord-amerikanerne.

Sverige ble nummer to og Italia nummer tre.

De norske dominerte - så var det slutt
De to norske lagene lå godt an lenge og dominerte feltet i store deler av den seks etapper lange stafetten, men til slutt måtte de nøye seg med fjerde- og femteplass.

Det norske førstelaget, bestående av lørdagens individuelle vinner Sindre Bjørnestad Skar og tredjemann Johannes Høsflot Klæbo, var regnet blant de største favorittene, men sistnevnte holdt ikke helt inn på siste etappe.

Også det norske andrelaget, med Håvard Solås Taugbøl og Pål Golberg, gikk sterkt lenge. De var ledende i feltet på den tredje etappen, og bidro tilsynelatende til å slite ut mange av de andre nasjonene. Allikevel måtte de nøye seg med fjerdeplassen til slutt.

På den fjerde etappen oppstod det for øvrig dramatikk, da Federico Pellegrino og Teodor Peterson begge gikk i bakken. Dermed så det ut til at både Italia 1 og Sverige 2 var hektet av allerede før de to siste etappene, men sterke italienerne kom tilbake og Pellegrini spurtet til slutt inn til 3. plass på hjemmebane.