Zlatan reddet Manchester United etter klønete Pogba-hands

Men Liverpool satte en stopper for Manchester Uniteds seiersrekke på Old Trafford.

Se videosammendrag øverst!

Man Utd - Liverpool 1-1

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

– Er det en ting vi har sett gjennom historien når disse lagene møtes så er det at det veldig ofte er det laget som klarer å beholde roen og finne det rette tenningsnivået som står igjen som seierherrer til slutt. Det har vært mange røde kort som har avgjort, mange dårlige beslutninger, mange feile valg. Og vi fikk et eksempel på det her da Pogba var oppe og handset på Liverpools corner.

Ordene tilhører Øyvind Alsaker, og ble kommentert i minuttene etter at Liverpool hadde tatt ledelsen på Old Trafford søndag. James Milner satte nemlig inn 1-0 fra straffemerket etter en situasjon der franske Pogba handset tilsynelatende unødvendig i eget felt på hjørnespark.

– Jeg vet ikke om vi skal bruke alderen eller overtenning som unnskyldning, men Pogba har hatt et mareritt, sa Ståle Solbakken i TV 2s studio da han tok for seg franskmannens første omgang.

Scoringen så også ut til å bli oppgjørets eneste, men drøyt fem minutter før slutt utlignet Zlatan Ibrahimovic til 1-1 med hodet.

– Det er en liten kunstscoring igjen av Zlatan Ibrahimovic, for det er ikke så mange måter han kan heade den på, kommenterte Øyvind Alsaker umiddelbart.

I TV 2s studio etter kampslutt vartet det også skryt for de røde djevlenes supersvenske, som til tross for en anonym forestilling ble helten på ny.

– Det er et kunststykke av en heading av en ellers anonym Zlatan. Han gjør det en spiss skal gjøre, sa Brede Hangeland i TV 2s studio etter kampslutt.

– Det er ikke veldig mange andre enn Zlatan som greier å styre inn den der. Det er en veldig god prestasjon, sa Ståle Solbakken.

Hodestøtet sørget for ett poeng til hvert av lagene i gigantoppgjøret, og dermed stoppet Manchester Uniteds seiersrekke på seks trepoengere på rad i Premier League. For Liverpools del betyr ett poeng at avstanden ned til erkerivalene forblir fem poeng, og Jürgen Klopps mannskap er nummer tre på tabellen. Manchester United forblir på sjetteplass.

– Det var underholdende, men ikke en høykvalitetskamp. Begge lag kan gjøre det bedre enn dette. Det er godt å se at Liverpool også kan spille defensivt. Jeg mener vi fortjente mer, men ett poeng er noe alle må akseptere. De stoppet vår rekke med seire, men ikke vår lange ubeseirede rekke, sa José Mourinho etter kampslutt.

Hans kollega på motsatt benk mente også at de fortjente mer enn det de ble stående igjen med.

– Vi var det beste laget. Vi spilte den beste fotballen. Vi hadde den beste planen. Vi hadde mannskapsproblemer, men vi gjorde det veldig bra. De siste 20 minuttene hadde Manchester United bare lange baller, og det ble vanskelig. Vi hadde fortjent tre poeng. Akkurat nå er det to poeng som har forsvunnet et eller annet sted jeg ikke vet hvor er, sa Jürgen Klopp etter kampslutt på Old Trafford.

Slik var kampen - United best i starten
Etter ti tamme åpningsminutter var det Manchester United som begynte å feste et lite overtak. Anthony Martial utfordret flere ganger Liverpools startdebutant i Premier League, Trent Alexander-Arnold, og serverte ved en anledning Zlatan Ibrahimovic. Dessverre for svensken var legget litt for langt, og selv ikke hans akrobatikk kunne reddet det.

De røde djevlene fortsatte å produsere. Først var Ibrahimovic nære da han snappet opp et løst tilbakespill, men ballen gikk like over Liverpool-målet. Deretter var det Henrikh Mkhitaryan sin tur til å briljere. Han foret Paul Pogba med en flott stikker etter rundt 20 minutter, men avslutningen fra like ved sekstenmeterstreken gikk lite utenfor.

Jones og Pogba klønet det til - Liverpool fikk straffe
Kun minutter senere oppstod situasjonen som definerte 1. omgangen, da Liverpool skaffet seg hjørnespark etter at Phil Jones klønet det til i de røde djevlenes bakre rekker og ble offer for høyt press fra Liverpools angrepsrekke. Kun en manøver i siste liten av stopperkollega Marcos Rojo reddet engelskmannen.

Ingen kunne dog redde Pogba, som på merkelig vis handset i duellen med Dejan Lovren da hjørnesparket ble slått. Michael Oliver var nådeløs og pekte på straffemerket.

– Han mister fokus på ballen. Det er ingenting å si på den, var ekspertkommentator Petter Myhres konklusjon etter handsen.

– Det er klart straffespark. Aldri snu ryggen til på corner, sa Brede Hangeland i TV 2s studio i pausen.

– Det er klar viljehands, og det er etter mine begreper gult kort i tillegg, mente Ståle Solbakken.

Fra ellevemeteren var James Milner iskald og satte inn sitt sjette for sesongen.

Pogba var heit i toppen - Zlatan nære på frispark
Etter scoringen løftet intensiteten i oppgjøret seg betraktelig, og Pogba var involvert i en situasjon i motsatt boks kun drøyt fem minutter senere. Franskmannen rev Jordan Henderson i bakken, men dommer Michael Oliver lot situasjonen passere.

INTENS I BLIKKET: Paul Pogba fotografert like etter situasjonen med Jordan Henderson i første omgang. Foto: Skjermdump fra TV 2 Sport Premium
INTENS I BLIKKET: Paul Pogba fotografert like etter situasjonen med Jordan Henderson i første omgang. Foto: Skjermdump fra TV 2 Sport Premium

– Spørsmålet er om vi noen gang har sett Pogba dårligere enn i de første 45 minuttene, uttalte TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid da lagene gikk til pause og gjengen i studio skulle analysere situasjonen.

VIDEO: Se Ståle Solbakken ta for seg Paul Pogbas marerittomgang her

To kjemperedninger av Mignolet sørget for pauseledelse
I stedet fikk vertene frispark i samme situasjon, da ballen havnet i beina på Ander Herrera som ble sparket av Divock Origi. Det påfølgende frisparket var Zlatan Ibrahimovics ansvar, og svensken leverte et knallhardt skudd i keeperhjørnet. Der gjorde dog Simon Mignolet jobben sin, og holdt gjestene foran i oppgjøret.

Jobben sin gjorde også Mignolet til gangs rundt fem minutter før pause, da hjemmelagets Mkhitaryan fikk muligheten alene med ham. Armeneren ble spilt flott gjennom av Ander Herrera, men skjøt rett på en Mignolet som på helt korrekt vis ble stående lenge nok til at vinkelen ble for vanskelig. Dermed sørget belgieren for at gjestene fra Merseyside gikk til pause med ledelse.

United med kapteinsbytte i pausen
I pausen gjorde José Mourinho en endring på laget. Wayne Rooney kom fra benken, og overtok kapteinsbindet. Stjernen erstattet Michael Carrick, og med det hadde Mourinho foretatt et rent kapteinsbytte. Det var allikevel gjestene som fikk den første sjansen i omgangen, da Divock Origis skudd fra distanse gikk via en forsvarer og like utenfor David de Geas lengste hjørne.

Snaut ti minutter ut i omgangen kom den første store sjansen for de røde djevlene, da Henrikh Mkhitaryan ble spilt gjennom på ny. Vinkelen ble igjen noe skrå for armeneren, men hans forsøk fra høyresiden ble til et farlig innlegg. Dessverre for hjemmefansen kom ikke Anthony Martial tidsnok på ballen i boksen.

Coutinho satte fart på Liverpool - stor Firmino-sjanse
Da timen var spilt var det Liverpool sin tur til å bytte. Philippe Coutinho er tilbake fra skade og erstattet Divock Origi. Brasilianeren var nære å gi gjestene umiddelbar uttelling da han foret Roberto Firmino med en lekker pasning, men landsmannen misset med sitt forsøk fra skrått hold alene med David de Gea.

Oppgjøret var svært levende i denne perioden, og Manchester Uniteds introduksjon av Juan Mata gjorde sitt til å øke kreativiteten. Drøyt 20 minutter før slutt oppstod det et avbrekk i spillet da Wayne Rooney tråkket stygt på James Milner. Reprisene viste at hjemmelagets kaptein nok skulle hatt kort i den situasjonen.

Det virket til at den lille pausen gjorde gjestene godt, og det var de som også fikk den neste muligheten i oppgjøret. Kvarteret før slutt leverte Emre Can et strålende innlegg etter en kontringssituasjon, og Georginio Wijnaldum headet over fra god posisjon.

Snaut ti minutter før slutt var de røde djevlene på farten igjen, men igjen var Simon Mignolet på pletten. Juan Mata headet ballen til innbytterkollega Rooney, og vertenes kaptein klinket til på hel volley fra god posisjon. Skuddet var godt, men Liverpools burvokter reddet mesterlig med beina. Scoring ville det uansett ikke blitt, da dommerteamet markerte for offisde, men reprisene viste at det trolig var en feil avgjørelse.

Zlatan utlignet i dramatiske sluttminutter
Kun to minutter senere smalt det dog. Marouane Fellainis heading gikk i stolpen, men returen havnet hos Antonio Valencia som la et nytt innlegg. I feltet var Zlatan Ibrahimovic på sitt beste og headet ballen i nettet via hånden til Simon Mignolet og tverrliggeren.

– Det er en liten kunstscoring igjen av Zlatan Ibrahimovic, for det er ikke så mange måter han kan heade den på, kommenterte Øyvind Alsaker.

I TV 2s studio etter kampslutt tok man for seg situasjonen, og det ble tydeliggjort at Antonio Valencia burde vært avvinket for offside i forspillet til scoringen.

– Alle med Liverpool-hjerte vil si at den skulle vært avblåst, sa Brede Hangeland.

– Linjemannen står og snorker, sa Ståle Solbakken.

VIDEO: Se situasjonen her og døm selv!

Gule kort og stor Liverpool-sjanse på overtid
Da kampen gikk inn i overtidsminuttene ble det ampert igjen på Old Trafford. Ander Herrera fikk gult kort i en situasjon der han rev i drakten til Roberto Fimino og laget frispark til Liverpool midt på banen. Firmino ble fryktelig sint og så ut til å nærmest slå etter spanjolen, og dermed måtte også Liverpool-spilleren tåle å havne i dommer Michael Olivers bok.

Hjemmelaget klarte dog ikke å bygge på momentumet etter utligningen, og i stedet var det gjestene som fikk oppgjørets siste sjanse. Georginio Wijnaldum avsluttet fra kloss hold, men David de Gea var patent. Dermed endte det med ett poeng til hvert lag i Manchester.

Se video i videovinduet øverst!

Har du fått med deg disse klippene?

Vis mer
Lik TV 2 Sporten på Facebook