LEK: Sasha (t.v) og Malia (lengst t.h) akte nedover en rampe på sitt første besøk i Det hvite hus. 
LEK: Sasha (t.v) og Malia (lengst t.h) akte nedover en rampe på sitt første besøk i Det hvite hus.  Foto: JOYCE N BOGHOSIAN/WHITE HOUSE PHOTO

Ukjente bilder viser Obama-søstrenes første besøk i Det hvite hus

Bush-tvillingene viste Malia og Sasha Obama rundt i deres nye hjem for åtte år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om få dager er innsettelseseremonien til USAs neste president, Donald Trump. Det betyr også at Obama-familien gjør seg klare til å flytte ut av Det hvite hus i Washington.

For åtte år siden, i 2008, flyttet familien inn, med da ti år gamle Malia og syv år gamle Sasha.

Det var Bush-tvillingene Jenna og Barbara, døtre av daværende president George W. Bush, som ønsket søstrene velkommen og viste dem rundt i det enorme huset. De var selv i slutten av 20-årene på denne tiden.

– Vi så både lys og skepsis i øynene deres mens dere stirret på deres nye hjem, skriver Bush-tvillingene i et åpent brev til Obama-søstrene.

Gir råd til søstrene

I brevet, som ble publisert i Time Magazine, kommer Bush-tvillingene med flere råd til Malia og Sasha Obama, om livet som nå venter dem. De to søstrene er i dag 18 og 15 år gamle, og Bush-tvillingene 35 år.

– Vi fire vandret gjennom de majestetiske gangene i huset som dere ikke hadde noe annet valg enn å flytte inn i, skriver de.

Tvillingene delte også bilder fra den gangen i 2008, da de ønsket Obama-søstrene velkommen, i magasinet Today. Bildene er tatt av Bushs fotograf i Det hvite hus, Joyce Boghosian.

Hoppet i sengene

Bildene, som hittil ikke har vært vist, viser de unge jentene som utforsker sitt fremtidige hjem. Blant annet sklir de nedover en rampe i huset.

FILMROM: Yngstedatteren Sasha synes det var gøy å besøke filmrommet i Det hvite hus i 2008. FOTO: JOYCE N BOGHOSIAN/WHITE HOUSE PHOTO
FILMROM: Yngstedatteren Sasha synes det var gøy å besøke filmrommet i Det hvite hus i 2008. FOTO: JOYCE N BOGHOSIAN/WHITE HOUSE PHOTO

– Da dere akte ned rampen, akkurat som vi gjorde som åtteåringer og igjen som 20-åringer på jakt etter barndommen, var latteren og gleden smittsom, skriver Barbara og Jenna Bush.

Da avisa The Telegraph rapporterte om besøket i 2008, skrev de blant annet at Malia og Sasha hadde brukt tiden til å hoppe i sengene og finne ut hvor de skulle gjøre lekser.

BALKONG: Å vinke fra balkongen ble også et høydepunkt. FOTO: JOYCE N BOGHOSIAN/WHITE HOUSE PHOTO
BALKONG: Å vinke fra balkongen ble også et høydepunkt. FOTO: JOYCE N BOGHOSIAN/WHITE HOUSE PHOTO

«Den lykkelige sengehoppingen forsterker Barack og Michelles ofte uttalte intensjoner om å la døtrene få en så normal oppvekst som mulig, selv i en 'president-fiskebolle'», skrev de den gang.

Spøkte med egen alkohol-skandale

Bush-døtrene skriver videre at de er imponert over Obama-døtrenes utvikling i løpet av åtte år.

– På disse åtte årene har dere gjort mye. Sett mye. Vi har sett dere vokse opp fra å være små jenter til å bli imponerende unge kvinner med ynde og ro. Nå er dere i ferd med å bli med i en annen eksklusiv klubb, den som tilhører tidligere førstebarn, skriver Bush-døtrene.

18 år gamle Malia Obama har nå et pauseår etter videregående skole, før hun begynner på Harvard neste år. 15 år gamle Sasha har fortsatt to år igjen på videregående.

– Nyt livet på skolen. Som folk flest vet, det gjorde vi også, skriver de, med spøkefull henvisning til to alkoholrelaterte skandalesaker.

I 2001 nådde nemlig søstrene forsidene på amerikanske aviser, da de ble tatt for å drikke alkohol før de var fylt 21 år. Straffen var samfunnstjeneste og bøter.