FORVENTER STORE ENDRINGER: iPhone 8 ventes å ha en heldekkende skjerm, uten hjem-knapp og eget felt til høyttaler og selfiekamera slik 6-eren (til venstre) og 7-eren har. (AP Photo/Kiichiro Sato, File)
FORVENTER STORE ENDRINGER: iPhone 8 ventes å ha en heldekkende skjerm, uten hjem-knapp og eget felt til høyttaler og selfiekamera slik 6-eren (til venstre) og 7-eren har. (AP Photo/Kiichiro Sato, File)

Ny iPhone har trolig trådløs lading

Mange måneder før lanseringen er rykteflommen rundt en ny iPhone usedvanlig kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ventet at Apple vil lansere nye versjoner av iPhone i september. I tillegg til oppdaterte versjoner av dagens versjon, spekuleres det i om Apple vil dra skikkelig til med en 8-er som virkelig skiller seg fra forgjengerne.

Apple har hatt for vane å lansere en S-versjon av sine telefoner ett år etter lanseringen. Om selskapet skulle følge dette mønsteret, ville de altså nøyd seg med en 7S i høst.

Men siden det i år er ti år siden ur-iPhonen ble lansert av Steve Jobs, tror folk som følger Apple tett at selskapet slår på stortromma med årets nye telefon.

Lading etter wifi-prinsippet

Ifølge ryktene skal iPhone 8 klare seg uten ladekabel. Telefonen vil få støtte for trådløs lading med lang rekkevidde.

For å fikse dette har Apple alliert seg med firmaet Energous, ifølge Apple Insider. Energous leverer en ladeteknologi basert på radiofrekvenser. Det ligner på wifi-nettverket du har hjemme og tillater trådløs lading av en rekke ulike enheter, ifølge Energous' nettsider.

Skjermen blir også kraftig oppdatert på den nye telefonen, om ryktene stemmer. Skjermen skal strekke seg over hele telefonens front. Det betyr at det blir slutt på hjem-knapp og feltet hvor selfie-kameraet er montert. Touch ID og kamera blir i stedet bygd rett inn i skjermen.

Tilbake til glass

Videre skal skjermen være av OLED-typen i stedet for dagens LCD. Det gir bedre kontrast og farger, og ikke minst åpner det for at telefonen kan bygges tynnere. Det har også vært spekulert i om Apple vil lage en telefon med kurvet skjerm a la Samsungs Galaxy 7S, men dette virker mer usikkert.

Apple dropper aluminiumschassiset og bytter det ut med glass, om ryktene stemmer. En bakside av glass har vi ikke sett siden iPhone 4.

Tyverisikker

En annen større endring som synes å være på gang, er en øyescanner. Dette har allerede Samsung på plass i enkelte av sine produkter, men Samsungs system fungerer angivelig ikke godt nok for Apple. De vil ha en raskere og mer stabil scanner om de skal bygge det inn i sine produkter.

På sikkerhetssiden ryktes det at nyvinningen skal kunne ta både fingeravtrykk, bilde og stemmeopptak av en eventuell tyv pluss selvsagt posisjon.

Alle iPhone-lanseringer siden 5-eren ble lansert i 2012, har blitt lagt til september. Ekspertene mener det er hevet over tvil at årets modell også blir presentert tidlig i september og blir tilgjengelig for salg senere samme måned.

Kilder: Macrumors, Techradar, 9to5Mac