Myndighetene med kraftig advarsel etter skrekkvideo

Myndighetene i Utah advarer på det sterkeste mot å prøve å kjøre forbi brøytebiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken ble filmet av et dashbordkamera nær Spanish Fork i Utah torsdag.

Et vogntog prøver å kjøre forbi en brøytebil – i feil kjørefelt. Idet føreren trolig mister all sikt på grunn av snøføyken, dulter det digre vogntoget borti brøytebilen. Brøytebilsjåføren mister kontrollen over bilen, som skjener over i motsatt kjørefelt, og dundrer gjennom autovernet.

Se videoen øverst i saken. Foto: Utah Department of Transportation/CBS

Brøytebilen endte sin ferd i bunnen av en 100 meter lang skråning. Til alt hell overlevde den erfarne sjåføren, men han ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Fyllekjørte med vogntog på E6

Vogntogsjåføren ble bøtelagt for den farlige forbikjøringen, melder CBS. Myndighetene i Utah advarer nå sterkt mot å prøve å kjøre forbi brøytebiler.

– Hvis vi kjører i 30 eller 40 kilometer i timen, hva får folk til å tro at de kan kjøre fortere enn det, spør Neil Lundell, områdesjef i Utah Department of Transportation.

– Når du holder deg bak plogen, er alt rolig og greit. Men så snart du prøver å passere en brøytebil, havner du i snøen som disse maskinene spruter langt av gårde til begge sider, påpeker Carlos Braceras fra Utah Department of Transportation.