Kristoffersen nok en gang suveren i Wengen

Marcel Hirscher måtte nok en gang se det norske slalåmfantomet vippe ham ned fra førsteplassen. Leif Kristian Haugen rotet vekk andreplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Kristoffersen trives i den utfordrende Wengen-bakken.

Nordmannen tok sin fjerde seier for sesongen da han utklasset konkurrentene i søndagens TV 2-sendte slalåmrenn fra Sveits.

Kristoffersen gjorde en svært god førsteomgang. I finaleomgangen tok Marcel Hirscher ledelsen, men nok en gang måtte han se nordmannen kjøre inn til en bedre tid.

– Krever erfaring
– Jeg føler jeg surrer litt i mellompartiet, men ellers så kjører jeg bra. Det var utrolig godt å komme i mål og se grønt lys, forteller vinneren til TV 2.

– Det var tøft på slutten mot Hirscher. Jeg pleier alltid å se på ham hvis jeg har muligheten, fordi vi kjører veldig likt. Han så rask ut i dag.

Den norske alpinisten sikret sin andre seier på rad i Wengen.

– Jeg er veldig glad for å ta denne seieren her i den ordentlige bakken i Wengen. Det er en av de vanskeligste slalåmbakkene. Og det krever erfaring hvis du skal vinne her. Det er egentlig ikke en løype som passer meg, sier Kristoffersen, som nå leder slalåmcupen.

– Det lover bra inn mot Kitzbühel og VM?

– Jeg må bare fortsette å stå på ski, men dette kan man ikke forvente hver helg, sier en strålende fornøyd 22-åring.

Leif Kristian Haugen lå på en overraskende andreplass etter førsteomgangen, men hektet og måtte dermed gi seg midt i bakken.

– Nå har jeg to hekt i år. Det er kjedelig. Det blir et antiklimaks når man ligger som nummer to. Jeg tenker ikke så mye på det og prøver å angripe. Det går fort og jeg kommer godt i gang. Hektet er ikke så mye å gjøre med, sier en skuffet Leif Kristian Haugen til TV 2.

Klasseforskjell
Kristoffersen var nummer fire ut i førsteomgang.

22-åringen hadde ingen problem med å leve opp til favorittstempelet sitt, og kjørte inn til en soleklar bestetid, 44 hundredeler foran de andre.

Unggutten fra Rælingen bare økte ledelsen for hvert parti ned den beryktede alpinbakken i Wengen.

Leif Kristian Haugen (29) fra Lommedalen kjørte inn til en imponerende andreplass med startnummer 30, 23 hundredeler bak landsmannen.

Med over to tideler ned til tredjeplasserte Alekander Khoroshilov fra Russland lå alt til rette for den norske duoen i finaleomgangen.

– Det er klasseforskjell på gutta. Henrik har litt mer å gå på i siste del av løypa, men jeg blir meget overrasket om noen tar denne tiden. Vi vet at Henrik er aller best i annen omgang, sa TV 2s alpinekspert Jan Ove Nystuen.

Ny duell
Marcel Hirscher vippet tyske Neureuther ned fra førsteplassen i finaleomgangen, og dermed så hadde verdenscuplederen sikret seg nok en pallplassering.

Haugen kjørte på sin side for første pallplassering i karrieren, men det ble ikke slik nordmannen hadde håpet på. 29-åringen hektet og stoppet på finurlig vis opp midt i bakken.

Kristoffersen gikk igjen seirende ut av duellen med erkerival Hirscher. Nordmannen var 15 hundredeler raskere i finaleomgangen. Dermed så tar han sin tredje pallplassering på rad i Wengen.

22-åringen vant seks slalåmrenn i løpet av 2016-vinteren. Han hadde også fire seirer da han reiste fra Wengen på samme tid i fjor.

Se nordmannens avslutning i videovinduet øverst!