KIDNAPPET: Til venstre er det et bilde av Kamiyah Mobley for 18 år siden. Til høyre kvinnen som er pågrepet for kidnappingen. Foto: Privat / Jacksonville Sheriffs office
KIDNAPPET: Til venstre er det et bilde av Kamiyah Mobley for 18 år siden. Til høyre kvinnen som er pågrepet for kidnappingen. Foto: Privat / Jacksonville Sheriffs office

Kidnappet på fødestua – forsvarer kvinnen som bortførte henne

– Min mor er ingen kriminell, sier 18-åringen om kvinnen som kidnappet og oppdro henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På fredag ble det kjent at en 18 år gammel kvinne, som ble kidnappet som nyfødt på sykehuset, var kommet til rette igjen.

Kamiyah Mobley (18) ble i 1998 bortført fra et sykehus i Florida, like etter at hun var født. Kidnapperen var en kvinne som utga seg for å være sykepleier.

Nylig ble 18-åringen funnet i god behold i byen Walterboro i delstaten South Carolina, etter at hun selv meldte seg for politiet. Mobley hadde da begynt å mistenke at hun var en del av bortføringssaken.

Møtte foreldrene igjen

I helgen møtte Mobley for første gang sine biologiske foreldre, Craig Aiken og Shanara Mobley, på en politistasjon i South Carolina, melder den lokale tv-stasjonen WXJT.

– Det første møtet var vakkert. Det var fantastisk, det kunne ikke ha gått bedre, sa faren etter møtet.

Han forteller at han aldri ga opp håpet om å finne datteren igjen.

– Det er en ubeskrivelig følelse. Det er vanskelig å sette ord på det, vi prøver bare å forstå det - 18 år. Det kommer til å bli vanskelig å gjøre opp for det. Jeg klarer bare ikke beskrive det, sa Aiken.

– Min mor er ingen kriminell

Politiet i Jacksonville har pågrepet og siktet den 51 år gamle kvinnen, Gloria Williams, som bodde sammen med jenta.

I tillegg til å møte sine biologiske foreldre, møtte Mobley også Williams i fengselet denne helgen. Ifølge WXJT ble det et følelsesladd møte for de to.

– Jeg elsker deg mamma, sa Mobley til Williams.

Til tross for den svært vanskelige situasjonen, forsvarer 18-åringen kidnapperen, som hun alltid har ansett som sin mor, på Facebook.

«Hun oppdra meg med alt jeg trengte og ønsket meg. Min mor er ingen kriminell», skriver hun i innlegget, ifølge The Telegraph.

Politiet opplyser til AP at Mobley har det bra, men at hun naturlig nok er svært overveldet.

Sa babyen hadde feber

Williams utkledd som sykepleier, hadde tilbrakt fem timer med mor og barn på sykehuset da hun bortførte nyfødte Mobley.

Hun sa til moren at hun trodde babyen hadde feber, og tok deretter med seg jentebarnet ut.

Saken fikk stor oppmerksomhet over hele USA for 18 år siden.

Skjedde også i 2012

Flere amerikanske medier trekker linjer til en annen kidnappingssak som skjedde på et sykehus i USA i 1981. Da ble Carlina White bortført av en kvinne, også utkledd som sykepleier, kun 19 dager gammel.

Kvinnen oppdro White som sin egen datter, men etter hvert som hun ble eldre, fattet White mistanke om at kvinnen ikke var hennes biologiske mor. Etter søk på internett fant hun ut sannheten om «moren», og kontaktet politiet.

I 2012 ble White gjenforent med sin biologiske familie, og kvinnen som bortførte henne ble dømt til 12 års fengsel.