Arild «Hulk» Haugen var en av verdens sterkeste menn – nå vil han advare dagens ungdom

I en årrekke var Arild «Hulk» Haugen kjent som en av verdens sterkeste menn. Nå innrømmer han dopingbruk, og vil bruke egne erfaringer til å forebygge at ungdom gjør det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt fra Arild «Hulk» Haugen fra Sirdal i Vest-Agder var en liten gutt drømte han om å bli verdens sterkeste mann. I mange år handlet livet hans kun om trening og konkurranser.

I starten av karrièren var han en aktiv motstander av doping. Han trente med t-skjorter hvor det sto at han var dopingfri og ville bevise at man ikke trengte å dope seg for å drive med strongman-idretten. Men underveis ble drømmen om å bli best altoppslukende.

Nå innrømmer mannen som i 2007 og 2008 ble kåret til Norges sterkeste mann at han brukte doping – for å ta ansvar for at han har vært et dårlig forbilde.

– Ikke mulig å bli verdens sterkeste uten doping

– Etter hvert som jeg ble bedre og bedre og kom på et høyere nivå innså jeg at det ikke var realistisk eller mulig å bli verdens sterkeste mann uten doping, forteller Haugen til TV 2.

Haugen snakket for første gang om dopingbruket i et intervju med Gatemagasinet Asfalt i Stavanger i høst.

Når TV 2 møter den tidligere strongman-utøveren er han på et treningssenter i Bergen for å holde foredrag om hvordan dopingen ødela helsen hans.

– Jeg har gjort meg en del erfaringer og fått andre verdier. Samtidig så ønsker jeg å gjøre opp for meg, bote for at jeg har vært et forbilde for mange andre som har satset på strongman, forteller han.

INNRØMMER DOPING: Arild «Hulk» Haugen innrømmer at han brukte steroider i deler av karrièren. Nå vil han bruke sine erfaringer til å forebygge doping. Foto: TV 2 
INNRØMMER DOPING: Arild «Hulk» Haugen innrømmer at han brukte steroider i deler av karrièren. Nå vil han bruke sine erfaringer til å forebygge doping. Foto: TV 2 

– En evig nedtur

– Hva har dopingen gjort med kroppen din?

– Det er vanskelig å fortelle hva det gjør med kroppen for en som ikke har prøvd det, sier han og fortsetter:

– Hvis du tenker at kroppen er full av hormoner og du begynner å tukle med flere av de, blir det til slutt total ubalanse i hele kroppen og da starter en evig nedtur som det veldig vanskelig å komme ut av.

– Et samfunnsproblem

Mannen som i alle år har gått under kallenavnet «Hulken» mener at doping nå er langt mer utbredt enn tidligere, og peker på at sosiale medier har mye av skylden.

– Før var det et idrettsproblem, i 2017 har dette blitt så ekstremt stort blant vanlige borgere at det har blitt et samfunnsproblem som blir frontet gjennom Facebook, Instagram og et enormt kroppspress, sier han.

TIDLIGERE STRONGMAN: Arild «Hulk» Haugen. Foto: TV 2
TIDLIGERE STRONGMAN: Arild «Hulk» Haugen. Foto: TV 2

Fremover vil han bruke erfaringene sine på å hjelpe ungdommer til å ta de rette valgene, blant annet fordi han mener det i dag er altfor lite fokus på forebygging av doping:

– Det ønsker jeg å gjøre noe med, sier han.

Og avslutter:

– Nå sitter jeg med kunnskap og har vært gjennom den reisen som jeg ikke ønsker at noen andre skal gå, og jeg har veldig lyst å engasjere politi, helsevesen og ta en del av ansvaret for å gjøre dette på rett måte.

Mishandlet av dopet kjæreste: – Han ble som et dyr

Slo til mot treningssenter på jakt etter doping