Trump åpner for å lempe på sanksjonene mot Russland

Den påtroppende presidenten sier han vil vurdere å lempe på sanksjonene dersom Russland spiller på lag med USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har kalt Russlands president Vladimir Putin en sterkere leder enn USAs avtroppende president Barack Obama, og senest denne uken sa Trump at det er bra hvis den russiske statslederen liker ham.

I et intervju med Wall Street Journal åpner nå den påtroppende presidenten i USA for å oppheve sanksjonene mot Russland, dersom landet hjelper amerikanerne i kampen mot terror eller i å nå andre mål som er viktige for USA.

– Hvis vi kommer overens og Russland virkelig hjelper oss, hvorfor skulle noen ville ha sanksjoner mot noen som gjør virkelig gode ting?, spør Trump i intervjuet.

Klar for å møte Putin

Den påtroppende presidenten påpeker imidlertid at han vil opprettholde sanksjonene i en tid fremover.

Det var president Obama som innførte sanksjonene mot Russland som svar på russiske hackerangrep i forkant av det amerikanske valget. Sanksjonene besto blant annet i utvisning av en rekke russiske diplomater.

I tillegg til å åpne for å lempe på Obamas sanksjoner, forteller Donald Trump at han er klar for å møte Vladimir Putin.

– Jeg har forstått det som at de ønsker å møtes, og det er helt greit for meg, sier Trump til Wall Street Journal.

VIL SNAKKE MED PUTIN: Påtroppende president i USA, Donald Trump. Her fra en pressekonferanse tidligere denne uken.
VIL SNAKKE MED PUTIN: Påtroppende president i USA, Donald Trump. Her fra en pressekonferanse tidligere denne uken. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP

Slo tilbake mot Russland-påstander

Tidligere denne uken holdt Trump en pressekonferanse der han slo kraftig tilbake mot påstander om at Russland skal sitte på svært kompromitterende opplysninger om ham.

Ifølge nettstedet BuzzFeed påstår en rapport blant annet at russisk etterretning har et videoopptak av Trump og flere prostituerte på et hotellrom i Moskva.

I tillegg skal Trump ha blitt informert av USAs etterretningssjefer om det de mente var russiske forsøk på å hjelpe ham i valgkampen.

Den påtroppende presidenten kaller påstandene «falske nyheter», og sier etterretningstjenesten aldri skulle latt slike ting lekke ut i offentligheten.