Costa-saken engasjerer: – Det er en gave til de andre topplagene

Diego Costa-saken skaper høy temperatur i TV 2s Premier League-studio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Chelsea 0-3

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Den store snakkisen rundt ligaleder Chelsea det siste døgnet har vært Diego Costas angivelige krangel med fitness-trenerne om en skade.

Costa skal ikke ha trent med resten av laget de siste dagene, og ryktene om at Premier Leagues toppscorer ville være utenfor troppen i topplagets bortekamp mot regjerende mester Leicester begynte å florere fredag ettermiddag.

Lørdag en time før kampstart kom den endelige bekreftelsen. Chelsea-stjernen var ute av den endelige 18-mannstroppen som skulle i aksjon på King Power Stadium.

– Det er en gave til de andre topplagene. Det er fryktelig synd at det blir sånn, og så får vi se hvor langvarig det er. Men uansett så er det en ripe i lakken. Det er noe betent som ligger der, og så får vi se hvordan Conte og Chelsea behandler det videre, sa Petter Myhre.

TV 2s ekspert tok for seg situasjonen sammen med kommentator Øyvind Alsaker direkte fra gressmatten på King Power Stadium da laget var klart.

– Det er nesten uvirkelig, for uten Diego Costa utover våren blir jo denne ledelsen Chelsea har langt ifra trygg. Enten så leverer han i kamp etter kamp, eller så er han helt ute av det, sa Alsaker.

Myhre: – Hadde gjort alt jeg kunne for å beholde ham
Kommentator Alsaker ville vite hvilke muligheter som ligger der for Chelsea i denne stund.

– Han er ekstremt viktig for dette Chelsea-laget. Det skal selvfølgelig ikke gå utover integriteten til en manager og en klubb, men jeg hadde i hvert fall gjort alt jeg kunne for å beholde Costa. Jeg tenker at det beste for å redde dette her nå må være å si at han må være her ut sesongen, og si at «Vi skal vinne ligatittelen. Det er godt for deg, det er godt for oss og det er det eneste det dreier seg om.» Så får de gjøre en gentleman's agreement som handler om at han får dra til sommeren, hvis det er slik at han vil reise til Kina for å tjene enda mer penger, sa Myhre.

Se seansen i videovinduet øverst!

Morley: – Må de ha løgndetektor involvert?
Chelsea imponerte stort selv uten sin stjernespiss og vant kontrollert 3-0 i de regjerende mesternes storstue lørdag, men under oppladningen til kampen ble det også diskusjon rundt saken blant ekspertene i TV 2s studio i Bergen. Tidligere Premier League-spiss Trevor Morley var skeptisk til historiene som er blitt servert.

– Dette har endret seg fra min tid, men hvis en spiller sier at han er skadet, så er han skadet. Hva blir det neste? At de må ha løgndetektor involvert? Hvis en spiller sier at han har vondt i ryggen, så ville jeg ikke bry meg om hva legen sier. Jeg kan ikke se hvordan det kan debatteres, sa Morley.

Hangeland: – Vanskelig å vinne Premier League uten Costa
Kollega Brede Hangeland så annerledes på saken.

– Det er et kjempeproblem for Chelsea. Det er et ganske sterkt signal når legene sier at de ikke finner noen feil ved ham, men han sier at han er skadet. Her er det en konflikt i emning. Vi vet at det er januar måned, det er tiden for at spillerne potensielt kan gjøre alt for å komme seg ut av en klubb. Det handler om spillernes makt, som er blitt et stort poeng i de siste årene. Det snakkes om et tilbud på 30 millioner pund i året. Det er ville summer. Men hva som egentlig skjer og hvordan Conte håndterer dette vil de neste ukene vise, repliserte den tidligere stopperstjernen.

Også i pausen, til tross for at Chelsea ledet 1-0 mot Leicester, ble det snakket om et potensielt Costa-fravær utover våren.

– Det skal bli vanskelig å vinne Premier League hvis de ikke har Costa med. Så viktig er han, konkluderte Hangeland.

Det ble også vist til situasjonen i West Ham, der Dmitri Payet forsøker å snakke seg ut av klubben i overgangsmåneden januar. Morley ville dog ikke være med på at situasjonen i hans gamle klubb er lik denne.

– Chelsea er på toppen av tabellen, fyren flyr, han scorer mål og han har sin beste tid i livet. Det er litt annerledes enn West Ham og Payet, så det er ingen grunn til at han skal snu hodet og si at han er skadet på dette tidspunktet i sesongen når han flyr så høyt, mente engelskmannen.

Conte: – Hvis det er et problem. Jeg gjentar: Hvis det er et problem
Chelsea-sjef Antonio Conte var kort i sin kommentar før kampstart.

– Diego stoppet i løpet av treningen på tirsdag fordi han hadde smerter i ryggen. Han har ikke trent med laget siden. Derfor er han utilgjengelig, var alt italieneren ville si om saken da.

Etter kamp ble han spurt på ny om det var en uoverensstemmelse mellom ham selv og Costa.

– Før kampen sa jeg sannheten. Jeg repererer det nå. Jeg liker å fortelle sannheten, og ikke løgner. Han følte smerte i ryggen, og siden det har han ikke trent. Derfor var han ikke tilgjengelig i dag, sa han etter kampslutt.

Conte hevdet også at han ikke visste noe om noe tilbud fra Kina.

– Hvis det er et problem, og jeg gjentar hvis det er et problem, så foretrekker jeg å løse det i garderoben og ikke i media, sa Conte.

– Jo mer man ser av intervjuet, desto mer tydelig er det at han prøver å skjerme det som har skjedd, sa Brede Hangeland etter at intervjuet ble vist.

VIDEO: Se hva Trevor Morley mente her!

KRANGLET MED PEDRO: Under oppgjøret mot Tottenham for to uker siden var det tydelig at Diego Costa var misfornøyd.
KRANGLET MED PEDRO: Under oppgjøret mot Tottenham for to uker siden var det tydelig at Diego Costa var misfornøyd. Foto: Andrew Couldridge

Conte på trening: – Dra til Kina!
Tidligere på dagen lørdag rapporterte The Telegraph, som fredag kveld var en av de to første avisene til å melde om krangelen, at det jobbes febrilsk blant Chelseas spillere for å normalisere situasjonen.

John Terry og Cesc Fabregas skal være blant dem som står sterkest på barrikadene for å beholde Costa i klubben, mens rapportene om at den kinesiske klubben Tianjin Quanjin skal være villig til å lønne superspissen med 300 fortsetter å florere.

Under krangelen onsdag skal manager Antonio Conte ha tatt parti med trenerne og ropt ut «Dra til Kina!» på slutten av en opphetet diskusjon med Costa.