KØ: En vannlekkasje i Operatunnelen kan føre til køkaos i Oslo. Dette bildet er tatt i nærheten av Sinsenkrysset ved en tidligere anledning.  
KØ: En vannlekkasje i Operatunnelen kan føre til køkaos i Oslo. Dette bildet er tatt i nærheten av Sinsenkrysset ved en tidligere anledning.   Foto: Larsen, Håkon Mosvold Scanpix

Frykter vannlekkasje i Oslo-tunnel vil føre til køkaos

Vegvesenet jobber på spreng for å reparere sprukket rør før mandagsrushet i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et sprukket rør skaper trøbbel Oslo-trafikken. I morgentimene lørdag meldte politiet om en vannlekkasje i den vestlige delen av Operatunnelen. Etter hvert ble situasjonen så utfordrende at Statens vegvesen valgte å stenge det ene løpet i tunnelen.

– Det jobbes nå kontinuerlig i tunnelen. Vi jobber hele tiden der nede med det utstyret som er tilgjengelig, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen, Nils Aae, til TV 2.

Fører til forsinkelser

Stengingen av det østgående løpet mellom Filipstad og Ekebergtunnelen gjør at det nå går toveistrafikk i det vestgående løpet. Det har ført til store forsinkelser i trafikken i formiddag.

– Det er fremdeles noe kø rundt Operatunnelen, men det var mer tidligere i dag. Nå er det grei trafikk gjennom Oslo, sier Aae.

Trafikkoperatøren forteller at reparasjonene vil ta noe tid, og at det østgående løpet vil forbli stengt en stund.

Vil ta tid å reparere

– Det vil nok ikke bli åpnet i dag. Dette dreier seg om en vannlekkasje og vi må skifte et eller to rør. Dette vil ta noe tid, ettersom vi må grave opp og asfaltere igjen etter reparasjonen, sier Aae.

– Kan dette få konsekvenser for mandagstrafikken?

– I verste fall kan det ta flere dager. Vi håper vi får det i orden før det. Vi kommer med mer informasjon i morgen, sier Aae.

Vegvesenet anbefaler nå bilister å velge alternative ruter eller kollektivtrafikk til vannlekkasjen er reparert.