KLEM: Jürgen Klopp og José Mourinho i første møte mellom Liverpool og Manchester United denne sesongen. 
KLEM: Jürgen Klopp og José Mourinho i første møte mellom Liverpool og Manchester United denne sesongen.  Foto: Dave Thompson

Klopp vil la Mourinho få smake sin egen medisin

Jürgen Klopp vil parkere bussen. Om det trengs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Liverpool
Se kampen på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no fra kl. 16.30.

Da Manchester United gjestet Liverpool i oktober kvelte United-manager José Mourinho kampen med noe av det han er mest kjent for: god defensiv struktur.

Han parkerte bussen.

Nå er Liverpools Jürgen Klopp, som kanskje er mer kjent for en mer offensiv spillestil, klar for å gjøre det samme når rollene er snudd om på Old Trafford søndag.

– Vi trenger ikke tenke på at vi skal ha 80 prosent av ballbesittelsen. Det vil ikke skje. Selv om vi har forbedret oss når vi har ballen kan vi fremdeles være et veldig godt forsvars- og kontringslag, sier Klopp ifølge The Telegraph.

– Hjemme mot United måtte vi dominere kampen, mens de kunne forsvare seg og bryte inn i spillet. Dersom det blir annerledes på søndag, så er vi klare for det. Vi kan prøve det samme om vi trenger. Vi vil være klar for alt, og spillerne må levere.

Klar for alt, for selv om Manchester United nå er på hjemmebane, er Klopp ikke sikker på om Mourinho vil sende laget ut med hovedmål om å angripe.

– José er et ekte konkurransemenneske, så dersom han tror at å forsvare seg dypt er det beste, så vil jeg ikke bli for overrasket. Trenerne mine og jeg har spilt mot José noen ganger, og han er svært, svært kompetitiv. Men det er vi også.

United formlaget

José Mourinho og Manchester United er i alle fall klar for oppgaven.

– Ingen er nervøse, alle vil spille, sier Mourinho, ifølge BBC.

– Jeg er sikker på at Jürgen er på samme måten, og at Liverpool-spillerne er på samme måte. Så la oss sørge for at det blir en stor kamp. Det er de tre poengene, pluss den følelsesmessige siden av det.

Manchester United er i strålende form. Laget har vunnet ni strake kamper, og ikke tapt på 15.

Liverpool tapte i midtuken for Southampton i ligacupen, og må også ut i omkamp i FA-cupen mot Plymouth etter å ha hvilt spillere og bare klart 0-0 hjemme på Anfield.

– Kanskje mange folk vil tenke at United er i god form, og Liverpool ikke. Det syns jeg er det beste øyeblikket å angripe på. Så kjør, sier Klopp.

Gode prestasjoner mot topplag

Tyskeren mener det blir ikke blir noe problem å skape en atmosfære der spillerne tror på at det er mulig å få med seg noe fra et «Drømmenes teater» som er i ferd med å få tilbake litt av den auraen som den tidligere har hatt.

Grunnen er Liverpools prestasjoner mot andre topplag tidligere.

– Vi har gjort gode kamper mot Manchester City og mot Chelsea tidligere i sesongen, men trengte et magisk mål for å vinne den. Mot Tottenham var vi også bedre. Vi trengte flaks mot Chelsea og litt mindre flaks mot Arsenal, sier Klopp.

Topplagene vant

Etter at både Tottenham, Arsenal og Chelsea vant sine kamper på overbevisende manér lørdag er presset på foran dette oppgjøret.

Det føyer seg inn i rekken i en sesong om forbløffer José Mourinho.

– Denne sesongen har du helger når alle topp seks-lagene vinner, uten at noen mister poeng, sier Mourinho.

– For at de skal miste poeng, så trenger du at to av dem skal spille mot hverandre. Man trenger Chelsea mot Tottenham, Chelsea mot Arsenal, oss mot Manchester City. Topplagene er virkelig sterke.

Og søndag er toppkampen Manchester United-Liverpool på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no fra kl. 16.30.