Etter to seirer måtte nordmannen gi tapt i den tredje kvalifiseringskampen natt til lørdag. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
Etter to seirer måtte nordmannen gi tapt i den tredje kvalifiseringskampen natt til lørdag. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Casper Ruud ute av Australian Open

Casper Ruud (18) tapte den tredje kvalifiseringskampen i Australian Open, og Grand Slam-eventyret er dermed over for denne gang. Reilly Opelka vant 7-6 (7-2), 6-3.

Ruud og Opelka spilte jevnt i det første settet, som gikk til tiebreak på stillingen 6-6. Amerikaneren vant tiebreaket overbevisende med 7-2.

I det andre settet ble forskjellene mellom de to spillerne tydeligere. Det var Ruud som servet i det siste settet, som gikk til den 2,12 meter høye Opelka.

– I første sett var det bare små marginer og tiebreaket som gjorde det. Men så vinner han det, og da slipper han seg sikkert litt mer løs og spiller bedre mot slutten av det andre settet, sier Ruud til NTB etter kampen.

Da Opelka fikk en break og vant et game Ruud servet, mener nordmannen det var liten sjanse for å klare å slå amerikaneren.

– Da er det mer eller mindre kjørt når man møter en som er to meter og tolv centimeter.

Selv om det ikke gikk veien i den siste kampen, er Ruud fornøyd med innsatsen i Melbourne. Den norske 18-åringen har imponert med seier i de to første kvalifiseringskampene mot Teimuraz Gabasjvili fra Russland og franske Jonathan Eysseric.

– Ja, jeg vant to kamper, så jeg skal ikke være altfor skuffet. Alle matcher er viktige, men det er kvalikfinalen som er den viktigste, så det er litt bittert å tape. Men jeg har hatt en bra opplevelse første gang i Australia og skal ikke være for skuffet, sier han.

Den neste Grand Slam-turneringen er Roland-Garros som starter i Paris i slutten av mai, så den nærmeste tiden, satser Ruud på å spille flere ATP-matcher.

(NTB).