– Conte vraker Diego Costa etter skade-krangel

Britiske medier melder at Diego Costa ikke er med i Chelseas tropp til Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Telegraph, Sky Sports, BBC og Daily Mail meldte fredag kveld at superspissen, som har vært i forrykende form denne sesongen, ikke er med i Chelseas tropp til lørdagens kamp borte mot Leicester.

Costa skal ikke ha trent med resten av troppen de siste tre dagene etter en krangel med fitness-trenerne om en skade. Han skal derfor ha blitt vraket fra troppen og ikke reist til Leicester.

Kampen vises på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 18.30.

I tillegg skal spanjolen ha blitt forespeilet en gigantavtale i kinesisk fotball der årslønnen skal være på rundt 300 millioner kroner. Chelsea-spillerne Oscar og Mikel er begge solgt til kinesiske klubber denne måneden.

The Telegraph mener å vite at Chelsea-eier Roman Abramovitsj ikke har tenkt å la seg presse til noe salg, men holde 28-åringen til de resterende to årene av kontrakten.

Daily Mail skriver at Costa mener et ryggproblem er årsaken til strekkskadene han har vært plaget med. Dette skal ikke det medisinske apparatet i Chelsea være enig i. De skal ha Contes støtte i saken.

Denne sesongen er Costa så langt toppscorer i Premier League med 14 mål på 19 kamper for serielederne. De siste ukene har det vært snakk om en kontraktsforlengelse for spissen.

Trøblete historie

Forrige gang Chelsea møtte Leicester hadde Conte og Costa en hendelse der spissen ikke ble byttet ut selv om han signaliserte at han ville det. Mot Tottenham nylig var det krangling på banen mellom Costa og Pedro. Til tross for de hendelsene har forholdet mellom Conte og Costa vært bra, men Costa fikk beskjed om ikke å gjenta oppførsel fra Leicester-kampen.

Conte ble fredag månedens manager for tredje måned på rad. Det har ingen manager i Premier League klart før ham.

Costa er kjent for sine humørsvingninger. Senest i sommer ville han bort fra England. I Chelsea håper man at den nåværende bølgedalen vil forsvinne fort.

På fredagens pressekonferanse var Conte noe kryptisk om skadesituasjonen og sa at han måtte se nærmere på noen situasjoner før han bestemte seg om hvem som er med eller ikke.

Chelsea ønsker seg Swanseas sterke spiss Fernando Llorente nå i januarvinduet for å ha en backup for Costa. Den unge spissen Michy Batshuyai har ikke overbevist Conte nok så langt til å få tillit på topp.

Stemmer rapportene om Costa, er det sannsynlig at Conte gjentar suksessen fra kampen mot Bournemouth der Hazard var midtspiss flankert av Willian og Pedro. Chelsea skal prøve å komme tilbake på vinnersporet etter at deres rekke på tretten kamper på rad med seier brutalt ble stoppet av Tottenham nylig.