GRUNN TIL Å VÆRE SKEPTISK: Alexis Sánchez og Arsenal, her fra kampen mot Bournemouth. 
GRUNN TIL Å VÆRE SKEPTISK: Alexis Sánchez og Arsenal, her fra kampen mot Bournemouth.  Foto: Dylan Martinez

Derfor er Arsenal den perfekte motstanderen i Swansea-sjefens første PL-kamp

Paul Clement begynte forberedelsene lenge før han ble Swansea-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea-Arsenal (16.00) | TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Paul Clement får sin Premier League-debut som manager når hans Swansea tar imot Arsenal på Liberty Stadium lørdag.

Det høres kanskje ikke ut som drømmeåpningen, men Clement kommer bedre forberedt til denne kampen enn hva man kanskje skulle tro.

Allerede før han tok over jobben i Swansea fra Bob Bradley var han begynt å samle inn informasjon om lørdagens motstander.

Clement kommer fra jobben som Carlo Ancelottis assistent i Bayern München, og var begynt å kartlegge den tyske klubbens motstander i Champions Leagues åttedelsfinale.

– Jeg var og så Arsenal på Boxing Day som en del av Bayerns støtteapparat, så jeg har mine notater, sier Clement dagen før dagen ifølge BBC.

– Forhåpentlig kan vi utnytte det.

Han har ikke sett noe særlig behov for å oppdatere notatene siden han byttet jobb.

– Notatene er de samme, om hvordan de spiller. Eneste forskjellen er at jeg vil bruke dem for Swansea istedet for Bayern. Jeg skal sende Carlo Ancelotti en kopi.

Forberedelser er alfa og omega

Ironisk nok var også Bob Bradleys debut som Swansea-sjef mot Arsenal. Den var riktignok på Emirates, men Swansea kom fra det med æren i behold.

Det endte til slutt med 3-2 til «The Gunners» etter en drømmescoring av Mesut Özil, men gjestene kunne fort fått med seg poeng.

Kanskje kunne det sett annerledes ut for Bob Bradley, som fikk fyken etter bare elleve kamper i sjefsstolen, dersom de hadde kloret seg til et godt resultat der.

Paul Clement har vært på trenerbenken en gang for Swansea allerede, men det i FA-cupen. Han hadde ansvaret da Swansea røk ut av FA-cupen mot Hull, det eneste laget som ligger bak waliserne på Premier League-tabellen.

Det sier seg selv at mannen som er klubbens tredje manager denne sesongen har en stor jobb å gjøre skal han redde Swansea.

Han tror kunnskapene hans om Arsenal bidra til at spillerne føler seg tryggere.

– Hvordan får du noen til å kjenne seg mer selvsikker? Gjennom å sørge for at de er så godt forberedt som mulig, sier Clement.

– Målet mitt er å komme til kampstart og vite at jeg har gjort alt det jeg kan. Det betyr å gi spillerne akkurat riktig mengde informasjon.

Fokus på forsvar

Defensivt har det skrantet for Swansea denne sesongen, med 45 baklengs – mest av samtlige i ligaen.

Laget har også vunnet kamper med hockeysifre, som da de slo Crystal Palace 5-4. Det vil den nye sjefen ha slutt på.

– Forsvarsarbeid er viktig, fordi det gir deg et fundament. Om du er vanskelig å slå, har du en mye bedre sjanse til å vinne kamper, sier Clement.

– Jeg er ikke en trener som setter spesielt stor pris på 4-3 og 5-4-seire.

PS: Nevnte Mesut Özil er for øvrig tilbake i Arsenals kamptropp etter sykdom rundt nyttår.

Hans kontraktsituasjon kom opp på Arsène Wengers pressekonferanse før helgens runde, påfølgende at Özil uttalte at hans fremtid var knyttet til hva som skjedde med Wenger.

Franskmannen mener det var litt misforstått.

– Han vil gjerne vite hva som skjer på managersiden, selvsagt, men jeg tror ikke det er det viktigste i hans avgjørelse. Det er en del av det, men ikke det eneste, sier Wenger som håper å sikre Özils fremtid i klubben snart.