Pogba om Mourinho: – Han har sagt jeg kan gjøre som jeg vil

Verdens dyreste fotballspiller tror fremdeles på ligatittel denne sesongen.
Se hele intervjuet der Manchester United-stjernen skryter av sjefen, kulturen, superspissen og atmosfæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direkte søndag kl. 17: Se Manchester United – Liverpool på TV 2 Premium og TV 2 Sumo

Søndag er det duket for et av Premier League-sesongens store høydepunkt. Manchester United-Liverpool på Old Trafford.

De røde djevlene ligger i øyeblikket fire plasser og fem poeng bak sine største rivaler, men har seks strake seire i ligaen og ni totalt.

I et lengre intervju med Premier Leagues egne kanaler skryter midtbanestjernen Paul Pogba voldsomt av tingens tilstand i storklubben. Spesielt José Mourinho får honnør.

– Han har endret klubben. Han har tilpasset en ny kultur i klubben. Vi kjenner ham bedre og bedre, vi forstår hvordan han vil spille og vi er veldig komfortable med måten han vil ha det på og måten han snakker til oss på, sier Pogba.

– Mourinho har sagt til meg at jeg kan gjøre som jeg vil
Franskmannen var selve storkjøpet i Mourinhos sommerhandel, og det var tidlig klart at mye av spillet kom til å dreie seg om virtuosens egenskaper.

– Han snakket med meg og gjorde meg veldig komfortabel og gav meg selvtillit. Han sa til meg at «Du vet hvordan du skal spille. Gjør som du vil. Bare kos deg og spill.» Det er alt jeg trenger å høre fra en manager. Han er alltid der for meg, og sier at hvis jeg trenger noe så er han der for meg, forklarer Pogba.

– Inni meg føler jeg at vi fremdeles kan vinne ligaen
Når 18 kamper gjenstår av sesongen er de røde djevlene nummer seks, med ti poeng opp til Chelsea på tabelltopp. Og Pogba er blant dem som ikke bryr seg nevneverdig om deres inneværende seiersrekke. Han har høyere mål.

– Vi vil vinne ligaen. Det er alt jeg tenker på. Det er bra å vinne kamper, men for å vinne ligaen så må vi vinne. Så vi må fortsette med det. Vi kan vinne 20 på rad, men det har ikke noe å si om vi ikke vinner ligaen. Det er bra, men alt vi vil er å vinne ligaen, sier Pogba.

På spørsmål om han tror på det er midtbanestjernen klokkeklar.

– Jeg tror alltid. Vi er ikke langt unna. Jeg vet at Chelsea er på topp, men dette er Premier League. Vi vet aldri hva som kan skje. Inni meg føler jeg at vi fremdeles kan vinne ligaen, sier han.

– Ikke som at vi skal spille hjemme mot Sunderland
Det neste hindret på veien er Liverpool, Pogba og lagkameratenes største rivaler. Oppgjøret blir franskmannens første på hjemmebane mot de røde fra Merseyside.

– Det er første gang for meg. Jeg har spilt to ganger på Anfield, både i ungdomscupen og tidligere denne sesongen, men dette blir første gang hjemme. Det er et derby og en stor kamp. Vi må være klare for denne kampen. Det er større enn Manchester City, for vi kan kjenne atmosfæren. Det er derfor man spiller fotball, for å spille slike kamper, sier han.

På spørsmål om han er mer motivert enn vanlig, svarer 23-åringen noe tvetydig.

– Du må ikke være mer motivert, men du må være motivert. Jeg vil vinne. Det er godt å ta tre poeng mot Stoke, mot hvem som helst i ligaen, men det smaker bedre når det er Liverpool i et derby. Det er ikke som at du skal spille mot Sunderland hjemme. Det er Liverpool. Det er en historie. Det er noe bak dette, sier han.

Pogba kjenner intet press
Millioner av TV-seeres øyne vil være rettet mot Old Trafford søndag, men Pogba rister på hodet når han får spørsmål om press.

– Hvorfor skulle jeg føle det? Jeg er en lykkelig mann. Jeg spiller for Manchester United. Det er en stor mulighet for meg. Jeg spiller i Premier League, vi vil vinne titler og har store mål, sier han.

I starten av sesongen kjente han dog trolig mer på presset. Starten under José Mourinho var nemlig ikke ideell verken for Manchester United som klubb eller Paul Pogba som spiller. 24 av klubbens 39 poeng på 20 kamper har kommet i løpet av de siste ti kampene.

– Livet er godt. Jeg nyter hvert øyeblikk og hvert minutt. Jeg visste det ville være slik, siden jeg har vært her før. Jeg kjente spillerne, og de kjente meg. Det gjorde det enklere for meg, og jeg følte meg mer komfortabel. Når man bytter land og liga må man tilpasse seg, men nå blir laget bedre og bedre. Vi kjenner hverandre bedre og har automatikk på banen. Alt er bedre enn i starten av sesongen, sier Pogba.

– Føler meg mer komfortabel når vi er tre på midten
I starten måtte Pogba finne seg i å bli brukt i mange forskjellige posisjoner, men etter hvert som duoen Michael Carrick og Ander Herrera har gjort beslag på to sentrale midtbaneposisjoner er det også blitt flere offensive tøyler for 23-åringen.

– Det handler om laget. Om vi har to eller en midtbanespiller ved siden av meg, så handler det bare om måten vi spiller på. For meg er det det samme, jeg vil gi mitt beste, men kanskje jeg føler meg mer komfortabel når vi er tre. Da kan jeg gå mer framover, men jeg er veldig lykkelig med begge deler, sier han.

Pogba om Zlatan: – Han burde scoret flere
Rundt midtveis i intervjuet dreier praten seg over på lagkameraten Zlatan Ibrahimovic. Da kommer også Pogbas største glis til syne.

– Jeg ler alltid når jeg snakker om Zlatan. Han er en av de morsomste karene jeg vet om. Han er en vitsemaker, han slår alltid av en spøk. Men på banen er han en vinner, med stor rutine. Han gir deg alltid råd, og slike folk trenger vi i laget. Han er en leder, sier Pogba.

På spørsmål om svensken er en farsfigur, må dog Pogba le på ny.

– Han vil ikke like dette, men han er den eldste. Han er som en storebror for alle, og den mest rutinerte. Han har spilt for mange klubber i mange land. Han, Carrick og Wazza (Wayne Rooney, journ.anm.) er spillere man lytter til. De har vært her i klubben i mange år, forklarer han.

Og kanskje er det nettopp duoen Pogba-Ibrahimovic som avgjør oppgjøret søndag også. Fire målgivende pasninger er det blitt i den retning så langt denne sesongen.

– Han burde scoret flere. Jeg finner ham ofte. Jeg føler meg veldig komfortabel. Han er en komplett angriper. Han kan holde på ballen og han kan gå i rommet. Vi kjenner hverandre. Det er automatikk, smiler Manchester Uniteds midtbanestjerne.

I videovinduet øverst ser du også Pogba forteller om den unike Manchester United-kulturen, om forskjellen på Serie A og Premier League, du ser ham fortvile over egen sjansesløsing og han forteller hvem som er garderobens DJ!