Benzema berget Real Madrids utrolige rekord

Utlignet til 3-3 på overtid i Copa del Rey-åttedelsfinalen.

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Sevilla så ut til å påføre Real Madrids det første tapet på 40 kamper, men Karim Benzemas 3-3-mål i siste minutt sørget for ny spansk rekord.

Real Madrid delte den gamle rekorden på 39 kamper ubeseiret med Barcelona. Med uavgjort i returkampen i cupens åttedelsfinale har Zinedine Zidanes lag rekorden alene.

Det kunne man også se på jubelscenene i kampen der avansementet var klart allerede.

Real Madrids 3-0-seier forrige uke gjorde at kampen om avansement aldri ble virkelig spennende, men oppgjøret mellom de to beste på La Liga-tabellen ble likevel en thriller.

Slo tilbake

Sevilla fikk en god start da Danilo på klønete vis nikket et innlegg i eget mål. Da var det spilt bare ti minutter, og de største optimistene trodde kanskje at vertene kunne sikre avansement.

Marco Asensios utligning tidlig i 2. omgang stoppet de spekulasjonene. På grunn av bortemålsregelen trengte Sevilla da fire mål til.

Stevan Jovetic, som er innleid fra Inter, sendte Sevilla i ny ledelse i det 54. minutt. Da Vicente Iborra gjorde 3-1 i det 77. minutt, manglet bare to mål på den helt store sensasjonen.

Det kom to mål til i kampen, men begge ble scoret av gjestene. Sergio Ramos satte inn reduseringen på straffespark, og rett før slutt scoret Benzema målet som innebar ny rekord.

Real Madrid tok den siste kvartfinaleplassen i cupen med sammenlagt 6-3.

Ny Valencia-smell

Pione Sisto ble matchvinner på overtid da Celta tidligere torsdag påførte Valencia en ny smell med 2-1-seier i returkampen.

Kampen om avansement var langt på vei avgjort allerede med 4-1-seieren i bortekampen på Mestalla forrige uke, men Celta påførte det hardt prøvede Valencia-laget et nederlag også i Vigo.

Giuseppe Rossi ga Celta ledelsen med et langskudd, men Vinicius Araujo utnyttet en forsvarsfeil til å utligne og så ut til å skulle gi Valencia iallfall en liten oppreisning.

Sisto forhindret det. Dansken scoret direkte på frispark i tredje overtidsminutt.

Valencia ligger utsatt til rett over nedrykksstreken i La Liga.

Eibar greit videre

I en annen cupkamp torsdag hadde Eibar små problemer med å ta seg videre mot 2.-divisjonslaget Osasuna. 0-0 på hjemmebane holdt i massevis etter 3-0-seieren i Pamplona.

Tidligere i uken har Alavés, Alcorcón, Atlético Madrid, Barcelona og Real Sociedad tatt seg til kvartfinale.